Коби Браянт празнува рожден ден днес


Коби Браянт празнува рожден ден днес
23-08-2017 08:39 | BGbasket.com

Легендата на Лос Анджелис Лейкърс и на НБА Коби Браянт празнува рожден ден днес. Вижте ТУК кои други баскетболни личности са родени на 23 август.

 

Скоро на български ще излезе биографията на Коби Браянт, написана от автора на биографията на Майкъл Джордън Роланд Лейзънби. В следващите редове публикуваме част от „Животът на Коби Браянт“.

 

"Години по-късно безброй наблюдатели и представители на медиите анализират този период и описват Браянт като най-противоречивия спортист в Америка. Скууп Джексън си спомня един коментар на съотборник на Коби точно преди случката в Колорадо“ „Знаеш, би било лесно да се каже, че той е най-добрият баскетболист, ако не беше такъв задник.“

 

Скууп продължава: „Каза го с усмивка и се смя, защото бяха съотборници. Но това беше истината. Те отбелязваха, че той е най-добрият, признаваха го. Признавахме го и ние. Сигурно наистина можеше да е най-добрият играч на планетата, но беше такъв задник.“

 

Но в силно конкурентна среда, каквато е тази в НБА, дали едно такова качество не може да се квалифицира като абсолютна необходимост за всеки топ играч, който иска да изведе отбора си до титлата? В годините, в които работи с алфа-мъжкари като Джордан и Браянт, Джордж Мъмфорд прекарва основната част от времето си в опити да им помогне да се научат как да се държат с по-малко талантливите си съотборници. Скоро психологът започва да разбира, че всъщност усилията му отиват в развиване на съпричастност – едно човешко качество, което е притъпено у повечето хора със силно изразен състезателен дух.

 

Чип Шефър отбелязва, че хора като Джордан и Браянт нямат бутон за изключване на желанието им да се състезават. Феновете очевидно обожават тези инстинкти у Джордан или у Браянт, които носят титли на любимите им отбори. Фил Джексън обяснява, че дори между мачовете, в автобуса и навсякъде Джордан продължавал да стои включен на режим съревнование, което го правело много труден за съжителство.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи