Баскетболистите на Балкан ще изиграят днес и утре първите си две контролни срещи. Те ще бъдат в македонския град Гевгели срещу новия член на македонската първа лига тим на Блокотехна.


Клубът е съвсем нов, основан е в началато на 2017 година. Той е проект на доскорошния основен спонсор на другия тим от Гевгели - Кожув - Томи Главчев. Веднага след учредяването му няколко играчи от Кожув преминаха под наем в съседния тим от втора македонска дивизия Радовиш. Този отбор спечели промоция за първа лига, след което постигна съгласие да отстъпи мястото в нея на новосъздадения от Главчев  клуб Блокотехна.


Старши треньор на тима от основаването му е Мариян Илиевски. Амбициите на новия клуб са сериозни. Мъжкият отбор първи започна подготовка, има подписани договори с няколко баскетболисти, сред които познатите и от престоя им в българския шампионат Златко Гоцевски и Синиша Аврамовски. Привлечени са трима чужденци - руският център с израелски паспорт Антон Казарновски, игралият в МЗТ Скопие сърбин Данило Миятович и американецът Дуейн Бенджамин. Освен в първа лига, Блокотехна ще участва и в Балканската лига.


Отборът на Балкан заминава за Гевгели днес. Предвидена е още една проверка между двата тима, като тя ще бъде в Ботевград на 31 август.