Атлетик София дава път на младите


Атлетик София дава път на младите
30-08-2017 17:12 | BGbasket.com

Новият член на мъжката А група Атлетик София се похвали с доста опитни имена в селекцията си, но повод за гордост за клубното ръководство са младите попълнения.

 

Атлетик успя да събере някои от талантливите момчета, излезли от столичните школи през последната година, за да им даде шанс за изява на по-високо ниво.

 

Част от тези състезатели вече са подписали договори с клуба, друга част са все още в пробен период, а трета част - юноши на клуба, които във всеки един момент ще бъдат на разположение на треньорския щаб на представителния тим.

 

В тима ще играят възпитаниците от школата на Левски Кристиян Георгиев, Мартин Тимов, Даниел Запрянов, Христо Георгиев, както и Мартин Сечков - основен съсъезател от школата на Ахил, Валентин Иванов, преминал от БК Хасково през Ахил, и Радослав Йорданов, собствен кадър на БК Атлетик.

 

 

Основните юноши старша възраст набор 1999/2000/2001, които попадат в полезрението на треньорското ръководство са Валентин Величков, Денислав Иванов, Александър Григоров, Александър Димитров и благоевградските състезатели Михаил Балабанов и Василий Князев.

 

Последното попълнение в тима е Иван Паничерски, идващ от аматьорската лига, един изключително атлетичен състезател, многократен победител в конкурсите по забивки на 3х3 турнирите на БФБ.

 

 

С тези попълнения селекцията на отбора е почти приключена като единствено се преговаря с опитни състезатели на позицията център и състезател от НБЛ, който има право на двоен лиценз за предстоящият сезон.

 

В момента тимът е на подготовка в Благоевград на базата на ЮЗУ Бачиново до неделя. Състезателите ще преминат медицински прегледи в София след прибирането на тима от Благоевград.

 

"Успяхме да окомплектоваме един изключително обещаващ колектив от опитни състезатели и едни от най-перспективните юноши, които поради една или друга причина не попадаха в плановете на представителните отбори на собствените си клубове или просто нямаха такива. Смятаме че с целенасочена методология и постоянство тези състезатели могат да получат допълнителна добавена стойност, което е предпоствка за стабилитет на отбора и баскетболни перспективи и на по-високо ниво," заяви президентът на клуба Константин Касъров.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Атлетик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи