Емоционален първи ден от БУБА Къп


Емоционален първи ден от БУБА Къп
(сн. BGbasket.com)
09-09-2017 13:30 | BGbasket.com

Първият ден на БУБА Къп "Емануил Божков" премина с много интересни баскетболни мачове и емоционално откриване.

 

Президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков отправи първо пожелание към малките състезатели за успешен турнир, като приветства тима на Казерта на италиански език.

 

Видният политик Вили Лилков сподели след това спомените си за основателя на турнира Емануил Божков, отишъл си внезапно през юни. От тази година, в деветото си издание БУБА Къп ще носи и неговото име в почит към паметта му.

 

Ето и какво заяви Вили Лилков в изключителната си реч:

 

"Ние не бяхме съотборници с Емануил Божков, но от деца се срещахме по терените, той в ЦСКА, аз с екипа на Химик Видин. Много често ЦСКА ни разочароваше, загубихме няколко финала с 1-2 точки, после им го връщахме.
Запомнил съм го като едно момче, което не броеше своите точки в играта, но не пестеше своите усилия. Рядко отговорен и рядък спортсмен. Човек, който поемаше винаги отговорността за мача в последните секунди. Емо бе същият и в отбора на Техническия университет и в Спортист Кремиковци. Около него винаги се въртеше играта и носеше морала на отбора. Човек, който понасяше загубите достойно и бе джентълмен, когато побеждаваше.
За мен особено ценното е, че и след края на кариерата си продължи да помага на българския баскетбол, и то там, където много малко хора си позволяват - в детско-юношеския баскетбол.
За мен, преждевременната му загуба е огромна загуба за българския баскетбол и за БУБА. Напълно достойно турнирът на БУБА с международно участие носи името му.
Да мечтаят, да станат големи баскетболисти, да постигнат върхвете, но да запазят и пренесат морала и ценностите от терена в живота и да помагат на баскетбола."

 

Резултатите от първия ден на БУБА Къп "Емануил Божков":


ЦСКА - Фока 33-70
Казерта - БУБА 66-29
Дан Дачиян - МЗТ 60-47
Фока - Казерта 57-54
МЗТ - ЦСКА 62-29

БУБА - Дан Дачиян 30-52

 

Мачовете продължават в събота и неделя, като официалното закриване е в неделя от 13.30 часа в зала "Румен Пейчев".

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter


Тагове: БУБА Къп, БУБА
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини