Демонстративен мач по баскетбол на колички ще се играе на Баскетболния ден


Демонстративен мач по баскетбол на колички ще се играе на Баскетболния ден
(сн. БФБ)
13-09-2017 17:15 | BGbasket.com

Демонстративен мач по баскетбол на колички ще се играе в рамките на Баскетболния ден на 17-и септември в зала „Универсиада“ в София. Двубоят между най-добрите софийски състезатели на колички ще замени в програмата на празника отменения двубой за Суперкупата при жените, който няма да се играе заради липсата на готовност от страна на шампиона и носителя на Купата на България Хасково 2012. Баскетболният ден е организиран със съдейсвието на S-media, BGbasket.com и Viasport.bg.

 

Както е известно, вече втора година в България се провежда Държавно първенство по баскетбол на колички. Миналата година шампион стана София Балкан. Тази година, след два играни кръга на шампионата, лидер е ЦСКА, който е без загуба до момента. Именно играчите на тези два клуба ще покажат уменията си в неделя в зала „Универсиада“ и ще се включат в благотворителната кауза на деня. Двубоят започва в 16:15 ч.

След края му треньорите и баскетболистките на Монтана 2003  ще получат служебно Суперкупата на България. Непосредствено преди началото на най-чаканото събитие в рамките на Баскетболния ден – мачът за Суперкупата при мъжете между шампиона Лукойл Академик и носителя на Купата на България – Берое, ще има и малка церемония по награждаването с плакети на заслужили бивши баскетболисти и деятели на баскетбола, които са навършили кръгли годишнини до този момент през 2017 г.

 

Едно от най-популярните и обичани (а и красиви) лица от малкия екран у нас напоследък – актрисата и манекенка Десислава Бакърджиева, ще се включи в Баскетболния ден на 17 септември. Красавицата, нашумяла с ролите си на д-р Хинова в „Откраднат живот“, Нели Иванова от „Стъклен дом“, Диана Арнаудова от „Фамилия“ и още много други, ще влезе в ролята на „жури“, или по-точно на съдия в демонстративния мач между Ветерани и Журналисти в рамките на Баскетболния ден на Деня на София. Шоуто между пишещи и коментиращи и бивши величия на терена ще започне в 11:30 в зала „Универсиада“ в столицата и ще предложи истинско шоу и урок по история на баскетбола на участници и фенове.

 

Билетите за първия Баскетболен ден у нас вече са в продажба. Пропуските за двубоите за Суперкупата при мъжете, както и мачове между най-добрите играчи в А група и ВGO Software баскетболна лига, както и сблъсъците между треньори и съдии и журналисти и ветерани са с цени съответно 6 лв. за възрастни, 3 лв. за ученици. Деца до 12 години ще влизат безплатно.

 

Билетите вече могат да бъдат закупени в мрежите на Ticket Pro, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

 

Мачовете по мини баскетбол от 09:00 до 11:30 са с вход свободен.

 

Всички средства от продажбата на билети ще бъдат предоставени за инициативата на ВИВАКОМ „Жълти стотинки“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ден на баскетбола
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи