Русия изхвърли и Гърция и продължава да мечтае


Русия изхвърли и Гърция и продължава да мечтае
(сн. fiba.com)
13-09-2017 20:41 | BGbasket.com

Русия е третият полуфиналист на Евробаскет 2017. Това стана факт след победата на тима срещу Гърция със 74-69 в „Синан Ердем Доум” в Истанбул днес. Руснаците изоставаха през по-голямата част от мача, но изиграха отлична последна четвърт, в която ограничиха нападението на съперника си и решиха мача в своя полза. Така първенството за гърците приключи, а руснаците ще се изправят срещу победителя от срещата ИталияСърбия в спор за място във финала.

 

След много обрати и равенства в първите осем минути на мача Гърция успя да затвори откриващата четвърт със серия от 9-2, за да успее за първи път да натрупа малко по-голяма преднина за 24-17. Преднината на гърците се запази дълго през втория период, а след много равностойни 10 минути резултатът на почивката беше 37-31.

 

Още в началото на третия период руснаците се приближиха на 4 точки от съперника си и въпреки че на моменти отново изоставаха с 8-9 точки, те най-накрая успяха да изравнят в самия край на частта. Кош на Гърция даде две точки преднина на тима при влизането в последните 10 минути от мача. Русия започна последната четвърт отлично и до средата й поведе с 5 точки. Разликата падна до 2 точки при 2 минути до края, но гърците така и не стигнаха до обрат. Защитата на руснаците ги ограничи максимално и така мачът приключи.

 

Алексей Швед записа 26 точки и 5 асистенции за победителите, дабъл дабъл от 15 плюс 10 борби добави Тимофей Мозгов, а с 11 точки се включи Виталий Фридзон.

 

За Гърция Ник Калатес наниза 25 точки и добави 7 асистенции и 5 борби, а с 19 точки и 5 борби приключи Йоргос Приндезис.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ГЪРЦИЯ - РУСИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2017, Гърция, Русия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи