Полуфиналите на Евробаскет 2017 започват днес (програма)


Полуфиналите на Евробаскет 2017 започват днес (програма)
(сн. fiba.com)
14-09-2017 12:18 | BGbasket.com

Днес ще бъде изигран първият от полуфиналните мачове на Евробаскет 2017. Само четири отбора останаха в първенството, а кулминацията му тепърва предстои.

 

Днес от 21:30 часа ще се срещнат непобедените до момента отбори на Словения и действащия шампион Испания в мач, който може да бъде определен като финал преди финала.

 

За да стигне до полуфинала Словения записа пет победи в групата си, след което не се затрудни срещу Украйна в осминафиналната фаза. На четвъртфинал отборът срещна Латвия в един от най-добрите мачове на първенството до момента и заслужи мястото си в четворката. Лидерите на отбора Горан Драгич и Лука Дончич са изключително опасни и с помощта на класните си съотборници имат всички шансове за победа.

 

Испания също записа пет победи в групата, след което сложи край на участието на домакина на финалите Турция, както и на една от приятните изненади на първенството Германия. Испанците не идват за нищо различно освен нова титла, а братята Пау и Марк Гасол, заедно с играчи като Рики Рубио и Серхио Родригес, са големите фаворити и в това първенство.

 

Един от двата отбора ще претърпи първата си загуба на Евробаскет, която ще го лиши и от възможността за титлата.

 

Другият полуфинален сблъсък между Русия и Сърбия е утре, петък, също от 21:30 часа.

 

В BGbasket.com ще можете да откриете новини около първенството, програма и резултати, статистики, снимки и видео, както и линкове за гледане на живо.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2017
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи