Асен Николов: Надявам се да подобрим представянето си от миналия сезон


Асен Николов: Надявам се да подобрим представянето си от миналия сезон
(сн. lap.bg)
16-09-2017 15:43

Старши треньорът на Академик Бултекс 99 Асен Николов сподели очакванията си за предстоящия сезон. В интервю за SportenPlovdiv.com той разкри, че се надява тимът да се представи на ниво и да подобри класирането си от миналата година.

 

„През миналия сезон вдигнахме очакванията, така че сега сме длъжни да защитим представянето си. Това ще е нашата цел – да бъдем достатъчно конкурентноспособни и във всеки мач да играем за победа. Със сигурност ще бъде трудно, но ние се подготвяме за този сезон и се надявам да е успешен.“, заяви Николов.

 

„От ръководството нямаме поставени конкретни цели, но всеки треньор обича да побеждава. Трябва да бъдем реалисти. Има доста по-силни отбори от нас в българското първенство и се надявам да защитим миналогодишното представяне и ако ни се отдаде възможност, да го надградим.“, добави той.

 

През този сезон обаче Академик Бултекс 99 ще се бори и на още един фронт – Балканската лига. Асен Николов сподели и трудно ли е да се играе цикъл сряда – събота. „Нямаме опит, но се надяваме да изберем правилния начин. Ще променим тренировъчния процес, ще трябва да се съобразим и с пътуванията. В същото време обаче се надявам, че повечето мачове ще държат момчетата в мотивирани и в постоянна кондиция.“

 

Както вече е известно, Академик Бултекс 99 ще играе голяма част от домакинските си мачове в зала „Сила“. В повечето двубои от Балканската лига обаче отборът ще се състезава в „Колодрума“„Основната част от мачовете от българското първенство ще са в новоизградения комплекс „Сила“. Това е чудесно съоръжение, момчетата са много доволни от условията там. Доколкото разбрах, мисля, че първите три мача от Балканската лига също ще се играят там, защото зала „Колодрума“ е заета на тези дати. Когато обаче е възможно и е свободна, всички други мачове от Балканската лига, ще ги играем там.“, заяви Николов.

 

Наставникът сподели и каква е стратегията за развитие на пловдивския тим в следващите години. „Целта ни беше да подпишем по-дългосрочни договори с част от българските играчи. През следващите години ще се опитаме да подсигурим и други играчи с по-дългосрочни договори, защото искаме да изградим някакво ядро. Със сигурност всяка година ще се привличат състезатели, но искаме да е само на постовете, на които е необходимо и тези играчи да не са много.“

 

Асен Николов обаче заяви, че все още не знае дали ще привлича нови играчи преди началото на сезона. „Ще изчакам да изиграем контролите на турнира в Плевен и тогава ще преценя дали отборът има нужда от нови играчи. До момента сме изиграли само две контроли и все още нямам точни впечатления.“

 

Той разкри и какво си пожелава за новия сезон. „Пожелавам си играчите да бъдат здрави, да бъдат мотивирани, да радваме с играта си пловдивската общественост. Надявам се завършекът на сезона да ни бъде успешен.“, завърши Николов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Бултекс 99, Асен Николов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи