Реал Мадрид игра на летище


Реал Мадрид игра на летище
(сн. Даниел Касас)
16-09-2017 19:18 | BGbasket.com

Реал Мадрид загуби последната си контрола преди старта на новия сезон със 72-80 от Байерн Мюнхен. Интересно бе, че мачът се игра на открито, на специално построено игрище между сградите на двата терминала на международното летище в Мюнхен. Времето си направи шега, температурите паднаха през нощта до 12 градуса обеден студ.

 

Отборът на Пабло Ласо преспа в хотел до летището, дойде направо по анцузи и игра с фланелки с къси ръкави.   

 

Двубоят на импровизираното игрище с метална конструкция, лек покрив, трибуни с 2000 седалки, бе за промоция на баскетбола в Баварската столица, която 10 години нямаше профитим. Със задачата се е заел сръбският селекционер Саша Джорджевич, пропуснал мача, тъй като утре ще води „плавите“ във финала на Евробаскет 17 срещу Словения на Дончич. Пътници на летището също можеха да погледат баскет от съседните сгради и стълбища, а на сцена край пистата имаше тиролски танци и щандове за бира послучай Октоберфест, който е в разгара си.  

 

Реал дойде без доста звезди, викнати в испанския национален отбор и тежко контузения Серхио Люл. В игра влязоха Фелипе Рейес, Джейси Къръл, Густаво Айон и Руди Фернандес, но бяха мудни и с неточна стрелба. Байерн дръпна 19-9 с ритъм и борбеност, на моменти дори се откъсна с 19 точки. В средата на третата четвърт „белите“ смалиха до 6 точки и после дори до 3, но се отпуснаха и бяха победени.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Реал Мадрид, Байерн Мюнхен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи