Време е за финал на Евробаскет 2017


Време е за финал на Евробаскет 2017
(сн. fiba.com)
17-09-2017 10:15 | BGbasket.com

Днес е денят, в който ще бъде определен шампионът на Евробаскет 2017. От 21:30 часа българско време в зала „Синан Ердем Доум” в Истанбул Словения и Сърбия ще излязат на терена за най-важния мач в първенството. Преди това, от 17:00 Испания и Русия ще се срещнат в мач за третото място.

 

Словения доминира през целия турнир, като до момента няма загуба и е с осем поредни победи. Звездата на отбора Горан Драгич и суперфеноменът на първенството Лука Дончич играят все по-добре заедно и изглеждат неудържими, след като победиха и действащия шампион Испания с 20 точки разлика в полуфиналите. Силата на Словения обаче идва не само от двете звезди, а от изключително качественият и балансиран състав на отбора, воден от Игор Кокошков.

 

Сърбите също имат две големи имена в състава си – Богдан Богданович и Бобан Марянович. Гардът и центърът изградиха отлично взаимодействие и заедно са огромна заплаха за противника. Богданович е един от най-добрите европейски играчи в света в момента и именно сблъсъка между него и Дончич е един от най-чаканите и ключови за мача моменти.

 

Словения изглежда като фаворит в мача не само заради победите си, но и заради стила на игра. Срещу Испания тимът изигра почти перфектно второ полувреме, като Драгич и Дончич наказваха противника със стрелба, а под коша Антъни Рандолф и Гашпер Видмар даваха огромна стабилност.

 

Отборът играе на много висока скорост и Сърбия ще трябва да го забави, ако иска да има шанс. Марянович има сериозно превъзходство в ръста, но Рандолф и Видмар се сработиха отлично и успяха да спрат и братята Гасол, което говори много.

 

В мача за трето място, който вероятно ще бъде последният на Пау Гасол с екипа на Испания, интересен сблъсък ще бъде именно между него и Тимофей Мозгов от Русия. Двамата НБА играчи имат огромна роля в отборите си и който овладее подкошието ще има и голяма преднина в мача.

 

Испанците ще опитат да компенсират за разочароващата загуба на полуфинал. Със сигурност те са фаворити, тъй като Русия няма толкова много оръжия и експлозивност, както Словения. Звездата на отбора Алексей Швед трябва отново да е на изключително високо ниво, за да може да поддържа отбора си срещу селекцията на Серджо Скариоло.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2017 ЗА МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2017
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи