Любо Минчев: Надделяхме с мобилизация и желание


Любо Минчев: Надделяхме с мобилизация и желание
(сн. lap.bg)
18-09-2017 10:32 | Иван Вълчанов

Старши-треньорът на Берое Любомир Минчев коментира победата на отбора си срещу Лукойл Академик снощи и спечелването на Суперкупата на България. Ето какво каза той след мача пред BGbasket.com:

 

„Почнахме зле и в състав, в който играхме най-малко през тези 25 дни, в които сме се готвили. Бяхме и малко нервни и притеснени и се радвам, че още до полувремето успяхме да се върнем и изравнихме резултата. Отборът беше агресивен и мотивиран, защото искахме да бием. Не мога да кажа, че към момента сме победили на базата на някакъв тренировъчен процес. Казах и на пресконференцията, че имаше играчи, които закъсняха, имаше такива, които се контузиха на контролите в Сърбия, а други впоследствие. Така до мача имахме общо три отборни тренировки – две в Сърбия и една тук, в София. Това са си наши проблеми, които знаех че ще окажат влияние на нашата игра. Единственото, на което можех да разчитам, беше мобилизация и желание. С това успяхме да надделеем над Лукойл.

 

За да сглобим всичко и за да се сработим първо трябва да бъдем здрави и да тренираме. В хода на годината отборът може да израсне и се надявам да стане така. Това се случи и миналата година, защото в началото не мога да кажа, че съм очаквал да играем финал или да спечелим двете купи. В хода на годината всеки отбор може да се развие, разбира се, ако няма здравословни проблеми или вътрешни сътресения.

 

Играчите показаха доста старание в тренировките, които първите две седмици бяха доста тежки. Нямаше скатавки, трудиха се добре. Имаше слабости и проблеми, преминахме през труден период с контролите в Сърбия и след това, защото не можехме да работим върху баскетболната част. Но като старание от страна на играчите и отношения в отбора за мен е удоволствие да работя, защото нямам проблеми от тази гледна точка.

 

Целта ни е да влезем в групите на ФИБА Къп, програмите ще се наместят, както миналата година нямаше мачове от Балканската лига за Сигал Прищина и Пея. Впоследствие ще наваксаме с тези мачове. Надявам се да успеем да се класираме, защото това ще вдигне нивото на отбора още повече.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Любо Минчев, Берое, Суперкупа на България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи