Цветан Антов: Спартак няма да е аутсайдер


Цветан Антов: Спартак няма да е аутсайдер
19-09-2017 19:05 | BGbasket.com

Легендата на плевенския баскетбол Цветан Антов бе категоричен, че през новия сезон Спартак няма да бъде аутсайдер в НБЛ. Той обаче разкри, че бъдещето на мъжкия тим е било под сериозен въпрос.

 

„До последно не се знаеше дали ще имаме отбор тази година. За радост на всички ще имаме. Може би няма да е толкова боеспособен като през последните две години, но се надявам, че със селекцията, която се направи, няма да бъдем аутсайдери. Привлякохме двама чужденци - сърбин с унгарски паспорт и американски център. Ако в течение на сезона се намерят и допълнителни средства, ще подсилим състава с още един", заяви Антов.

 

Утре започва турнирът за Купата на Плевен, като освен домакините, в него участие ще вземат още  Левски 2014, Академик Бултекс 99 и Черно море Тича. Първоначалната идея обаче е била турнирът да бъде международен, като е била отправена покана към МЗТ Скопие, но отборът е бил ангажиран.

 

„Надяваме се в следващите години да направим турнира с международно участие и той да се провежда преди началото на всеки сезон. Очаквам интересен турнир и се надявам най-добрият да спечели и това да е Спартак“, сподели Антов.

Предстоящото издание на турнира е посветено на 140 години от Освобождението на Плевен.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Цветан Антов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи