Академик навакса 20 точки, за да бие Левски в драма


Академик навакса 20 точки, за да бие Левски в драма
(сн. BGbasket.com)
20-09-2017 20:16 | BGbasket.com

Академик Бултекс 99 стопи изоставане от 20 точки, за да се наложи със 78-76 над Левски в оспорван първи сблъсък от приятелския турнир за Купа Плевен.

 

Така Академик ще играе финал в надпреварата в четвъртък вечер, срещу победителя от втория мач между Спартак Плевен и Черно море Тича.

 

Левски доминираше през първото полувреме, като водеше убедително до средата на третата част, но след това Академик взе инициативата и се възползва от умората и натрупаните нарушения на съперника, за да спечели.

 

Първата част започна колебливо в атака, като не предложи много вълнения в това отношение. Академик бързо натрупа нарушения на сметката си, а бележеше много трудно кошове. За началните 10 минути пловдивчани реализираха едва 8 точки и разликата в края на четвъртината стана двуцифрена - 19-8.

 

Трудностите в атака за Академик продължиха и за повече от 5 минути игра тимът бе вкарал едва 2 точки, а разликата скочи до 19 след няколко отлични бързи нападения за Левски.

 

Подем в играта на Академик имаше в средата на частта, след серия от 9-0, с която намалиха изоставането си наполовина. Силни изяви и поредица точки на Веско Веселинов и Никола Маравич донесоха спокойствие за Левски и нова солидна преднина.

 

С първите кошове за второто полувреме "сините" поведоха с 20, но Мартин Дурчев върна малко своите в мача с тройки.

Стрелецът на Академик продължи да води своите и след силна серия за пловдивчани пасивът им падна едва до 4 точки.

 

Последната четвърт започна с тройка за Академик и най-малката разлика след началото на мача - само 2 точки. Точно пет минути преди финалната сирена, за първи път отборът от Пловдив поведе, с кош и фаул на Маодо Нгиран.

 

Оттам нещата тръгнаха кош за кош, но Академик влезе в последните две минути с 3 точки аванс.

 

И минута преди сирената разликата бе толкова, преди два наказателни удара за Левски да започнат играта на нерви в заключителните секунди.

 

Крис Минков обаче пропусна стрелба от тройката, която можеше да изведе пак "сините" напред, а Мартин Дурчев бе точен в два изстрела от фаула, за да подпечата на практика успеха на Академик.

 

И двата отбора имаха отличен процент на стрелба, а направиха и страхотен брой асистенции.

 

Най-резултатен за победата бе Васил Бачев със 16 точки, Нгиран вкара 14, а още толкова - Мартин Дурчев.

 

За Левски Никола Маравич се отчете с 18 точки, Веселин Веселинов и Иван Алипиев вкараха по 13, а Алекс Симеонов - 12.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - АКАДЕМИК ПД

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски 2014, Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи