Черно море отказа домакина Спартак за Купа Плевен


Черно море отказа домакина Спартак за Купа Плевен
(сн. BGbasket.com)
20-09-2017 23:30 | BGbasket.com

Черно море Тича се наложи с 86-77 над домакина на Купа Плевен Спартак и ще играе във финала на приятелския турнир срещу Академик Бултекс 99.

 

Спартак и Левски ще спорят в мача за третото място.

 

Преди втория от програмата двубой между Черно море и Спартак имаше и емоционално откриване, с участието на поп певицата Люси Дяковска. Тя надъха публиката, а наставникът на отбора на домакините Александър Дяковски, неин брат, благодари на всички, помагащи на баскетбола в Плевен. Люси изпя и националния химн преди старта на интересната среща.

 

Първата четвърт премина през амплидути за двата отбора, които си размениха по няколко силни минути. Черно море обърна в своя полза и поведе с бърза, комбинативна игра. Силна серия за Спартак след средата на първата част отново изведе домакините напред. Различните ротации на състава на Черно море не помогнаха много и плевенчани дръпнаха с 5. В крайна сметка след 10 минути паритетът бе пълен - 25-25.

 

Във всички останали части от сблъсъка Черно море имаше преднина, която изкова постепенно във втората четвъртина.

 

На почивката авансът на варненци бе двуцифрен - 11 точки, а а въпреки старанията на плевенчани след подновяването на играта, разликата така и не се стопи докрай.

 

Черно море така и не успя да се откъсне сериозно напред, но държеше няколко крачки аванс.

 

Неприятностите за Спартак не свършиха с това, а тимът загуби американския си играч Седрик Боуен, който изкълчи глезен и не успя да довърши мача. Боуен вероятно ще пропусне и утрешната среща.

 

Пламен Алексиев бе най-резултатен за победата с 20 точки, Симеон Илиев добави 15, а още трима от играчите на Дарин Великов завършиха с двуцифрен актив.

 

Николай Маринов наниза 17 точки за Спартак, Седрик Боуен отбеляза 15 за 16 минути на терена.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - ЧЕРНО МОРЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи