Елена Станкова се разграничи от ръководството на Хасково 2012


Елена Станкова се разграничи от ръководството на Хасково 2012
(сн. lap.bg)
22-09-2017 13:50 | BGbasket.com

Старши треньорът на Хасково 2012 Елена Станкова се разграничи от ръководството на клуба. В позицията на двете страни има разминаване по повод исканите средства от Общината, съобщават от клуба. Станкова разпространи официално изявление, в което коментира предложението за отпускане на средства в размер на 50 000 лева за отбора, което се внася отново за септемврийската сесия на Общинския съвет.

 

Ето позицията на Елена Станкова:

 

"Те не са 50 бона, както ги нарича уважаваната от мен журналистика в Хасково. Те са значимост за развитие, авторитет и пример.


Във връзка с това искам да дам малко статистика. Българският женски баскетбол има 2 медала от Олимпиада, 2 медала от Световно първенство и 10 медала от Европейско първенство. Тези резултати са пряко свързани с вътрешното първенство по баскетбол на България. Там са се родили тези баскетболистки, там са израснали в своите клубове, благодарение на което са донесли тези медали. Държавно първенство по баскетбол за жени се провежда от 1944 насам. За 73 години история, в този период, има само 20 на брой шампиони, сред които се нарежда и Хасково 2012. Турнирът за Купа България се провежда от 1951 насам, като не се е провел само в годините 1958,1959,1961,1964. За 62 години, в които се е провеждал, има само 17 носители на Купа България, сред които и Хасково 2012.


Аз категорично се разграничавам от позицията на ръководството, че трябва да се проси за каквато и да е помощ от Общината. Общината показа, че е достатъчно мъдра да оцени подобаващо златния медал от турнира за Купа България, и да награди отбора си с 30 000 лв. за постигнати изключително високи резултати. Имайки предвид, че Държавното първенство е по-високо стъпало, и спечелването на златен медал е определено връх, който може да се постигне, бе съвсем логично Общината да гласува тези 50 000 лв. награда за историческите си шампионки. Спечелването на две такива големи отличия в колективните спортове не се е случвало досега в града, затова вероятно и Община Хасково не поставя ударението на правилното място.


Вие, журналистите, щяхте да сте от изключителна полза, ако бяхте подпомогнали показването на тази значимост. Хасково 2012 не е нито 5 тона нафта, нито 50 бона.

За нашата значимост бих могла да говоря повече, не само, че през 2014 г. бяхме отличени за отбор с най-добре развита социална роля, а за това, че спортът е феномен, който Вие сте длъжни да правите все по-популярен, защото той възпитава, морализира и изгражда основните качества за пълноценното функциониране на индивида.
И цифрово в спорта може да се измерва само броят на спечелените отличия."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Хасково 2012, Елена Станкова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи