Тръмп отмени поканата към Уориърс за Белия дом, предизвика гняв


Тръмп отмени поканата към Уориърс за Белия дом, предизвика гняв
Gulliver Photos/Getty Images
24-09-2017 12:29 | BGbasket.com

Голдън Стейт Уориърс няма да посетят Белия дом като шампион на НБА. Президентът на САЩ Доналд Тръмп отмени поканата си към отбора. Традиционно шампионите в четирите водещи спорта в САЩ – баскетбол, американски футбол, бейзбол и хокей гостуват на президентите на страната.

 

Ето какво написа Тръмп в Туитър: „Посещението в Белия дом се счита за чест за един шампионски отбор. Стефън Къри се колебае, следователно поканата е отменена!”

 

Разбира се, действието му предизвика вълна от гняв, включително сред някои от най-големите имена в баскетбола. С официално становище излезе отборът на Голдън Стейт:

 

„Планирахме да се съберем за първи път като отбор и да обсъдим потенциално посещение в Белия дом. Разбрахме обаче, че не сме поканени. Смятаме, че няма нищо по-американско от това гражданите да се изказват свободно по въпроси, които са важни за тях. Разочаровани сме, че не успяхме да споделим възгледите си и да обсъдим важни теми, свързани с обществото.

 

По време на визитата си в столицата през февруари ще отпразнуваме равноправието, разнообразието и интеграцията – ценностите, които изповядваме като организация.”

 

Две от най-големите имена в баскетбола също бяха разгневени – Коби Браянт и ЛеБрон Джеймс. Коби написа: „Президент, чието име предизвиква разделение и гняв. Чиито думи предизвикват разногласия и ненавист и не могат да „направят Америка отново велика”.

 

Краля пък написа следното в Туитър: „Стеф Къри вече каза, че няма да ходи. Следователно изобщо няма покана. Посещението в Белия дом беше голяма чест, преди да се появиш ти.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Голдън Стейт, Доналд Тръмп, НБА, Коби Браянт, ЛеБрон Джеймс
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи