Спортът в социалната мрежа


Спортът в социалната мрежа
26-09-2017 12:05 | Яна Касова | BGbasket.com

Живот без социални мрежи. Да, но не и днес. А влиянието на модерните интерактивни активности навлeзе дълбоко и в спорта. Специалистите в маркетинга отбелязват ръст в интереса към спорта в последните години, а една от причините са именно Facebook, Twitter и Instagram.

 

Спортът в новото хилядолетие е различен. Той вече трябва да и забавен, а не само самотни часове на тренировки и минутна проява на успех. И социалните медии запълниха липсата на запалянковците до забавната страна на любимците си. Спортисти и фенове вече са съвсем близо и могат да комуникират лесно. Всяка снимка и актуализиация на профила позволява да се реагира, да се коментира. Любителите могат да дават мнения и препоръки, а спортистите защитават позиция и изказват теми, когато пожелаят и по съвсем лесен начин.

 

Бизнес бум

 

Но социалните мрежи дадоха тласък в популярността не само на играчи и отбори, а и на техните мърчъндайзи, както и на бизнеса. Спортната индустрия непрекъснато прави анализи на влиянието към брандовете от страна на хората от „мрежата”. През тази година една пета (20,5%) от интернет потребителите в САЩ се очаква да имат профили в Twitter. Този брой е нараснал от 15,2% през 2012 г. и се очаква да нарасне до 24,2% до 2018 г. Над една трета от потребителите на Twitter ще купуват от марка, която следват. Профилите във Facebook пък са с още по-голямо измерение, като активните потребиртели на месец са над 2 милиарда в света. И спортните брандове отдавна се възползват от даващата им огромен размах на реклама през социалните мрежи. Adidas, например е лидер сред модните брандове, с близо 24.5 млн. последователи във Facebook. Брандовете ползват и „пасивната” реклама, която спортистите им правят с личните си снимки и видеа, които постват ежечасно в различните си интернет профили. 

 

Целия материал от списание "Икономист" прочетете ТУК

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи