Академик се включва във фестивал по италиански модел


Академик се включва във фестивал по италиански модел
25-09-2017 21:40 | BGbasket.com

Академик Бултекс 99 ще се включи в двудневния фестивал на спорта и изкуството, който ще се проведе на 20 септември и 1 октомври от 10 до 17 часа на площадките на младежкия център в Пловдив.

 

Организатор на събитието е Сдружeние "Паралелен свят" със съдействието на пловдивския баскетболен клуб, Община Пловдив, Младежки център, Район Западен и Атика Холидейс.

 

Проявата е замислена като уикенд на игри без бариери „Щастливи за ръка”, в който спортът и изкуството да обединят подвижни и по-малко подвижни, високи и ниски, млади и по-млади по дух. Поканени са всички, без ограничение във възрастта. Входът е свободен, а доброто настроение и положителните емоции - задължителни. Това ще бъдат два дни на социално и забавно ангажиране на хора от различни възрасти, които ще участват в спортни събития, изкуство и музика, обединени в желанието 
си да допринесат за социалното приобщаване на всички. С идеята, че всеки е истински шампион с воля, независимо от неговите умения и възможности.

 

Празникът е замислен по модела на фестивала "Happy Hand", който вече седем години се провежда в Болоня, Италия, и е посветен на преодоляването на предразсъдъците към хората с физически и интелектуални затруднения. Местният организатор е баскетболният клуб на Фортитудо Болоня, в проявата са участвали част от звездите, играли за клуба звезди, включително и настоящият треньор на националния отбор на Сърбия Саша Джорджевич.

 

Инициативата пък идва от фена на Фортитудо Болоня Уилям Босели, който вследствие на здравословни проблеми може да движи само главата си. Той и неговото обкръжение създават специална асоциация с цел да се организира и поддържа този фестивал. Спортният директор на Академик Бултекс 99 Тина Димитрова е била в доброволския екип на "Happy Hand" от самото му създаване и с помощта на Атика Холидейс е организирала посещението на председателя на "Паралелен свят" Кремена Стоянова в Болоня. Разказвайки за България и за Пловдив, италианските организатори пожелаха сътрудничество и подкрепа в провеждането на подобно събитие у нас.

 

По време на двудневния фестивал в Пловдив ще се проведат различни спортни игри и културни мероприятия като баскетбол с Тина, тенис на корт с ТК Локомотив Пд, седящ волейбол с Морган и Карла от Болоня, "Заедно да танцуваме" с Кремена, стрелба с лък с Евент България, Арт работилница с Елена Шопова, "Не се сърди човече" с Български червен кръст, петанка, зумба с Поли, тенис на маса с Гери, футбол с Ботев Пд, кулинарен конкурс и свободна сцена за изява на таланти.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи