Септември 97 прави отбор с мисъл за бъдещето


Септември 97 прави отбор с мисъл за бъдещето
26-09-2017 10:45 | Мария Маринова

Септември 97 е един от участниците в женската А група през новия сезон. Тимът усилено се подготвя за началото на първенството, като от ръководството вече са готови и със селекцията. Отборът ще включва само млади момичета, на които ще бъде даден шанс за изява, разкри пред BGbasket.com президентът Юлия Стоянова.

 

„Целта ни е да обиграваме тези деца, защото гледаме в бъдещето.“, заяви тя.

 

Почти всички момичета, които ще бъдат в отбора, са играли в различните формации на Септември 97 при подрастващите. Това са Гергана Козарева, Маргарита Чипова, Анна-Славина Славчева, Радостина Душанова, Йоана Дончева, Валентина Веселинова, Александра Мандур, Виолета Григорова, Йоана Денчева, Константина Какогиани, Мина Василева, Кристина Захариева, Борислава Денчева, Яна Димитрова, Ивелина Радковска, Кристияна Гайдарска и Андреа Николова. Единственото ново попълнение е Михаела Петрова от Сливен.

 

През този сезон Юлия Стоянова отново ще бъде в Септември 97, но ще работи заедно с Борислава Мандур, която е новият старши треньор на отбора. Тя също бе категорична, че основната цел е да се дава шанс на младите. „Искаме състезателките да натрупат игрови опит, да се развиват и да напредват във всяко отношение. Не гоним класиране. Няма да сме конкурентноспособни на три отбора, но с останалите сме на едно ниво.“, сподели Мандур пред BGbasket.com.

 

Тя разкри, че съвсем скоро предстоят и първите контроли за отбора. „С едната част от момичетата вече бяхме десет дни на лагер на морето. Още не сме имали контроли, най-вероятно другата седмица ще играем с Шампион“.

 

Борислава Мандур сподели и мнението си за новия формат на първенството. „Тази промяна трябваше да се случи по-рано. Изпуснахме едно поколение. Много талантливи деца не получиха шанс за изява. Щастлива съм, че се взе такова решение. Мачовете са много по-важни от тренировките, това липсва. Игровият опит не може да се замени с нищо друго“, завърши тя.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Септември 97, Юлия Стоянова, Борислава Мандур
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи