Янко Янчев става главен методист в БУБА


Янко Янчев става главен методист в БУБА
(сн. bubabasket.com)
03-10-2017 12:07 | bubabasket.com | BGbasket.com

Последният носител на наградата на BGBasket.com на името на Тони БожанковЯнко Янчев ще изпълнява функцията на главен методист в школата на БУБА баскетбол.

 

Известният специалист ще помага и ще контролира работата на треньорите на мъжкия, юношеския и кадетския тим в клуба.

 

Янчев се присъедини в клуба през миналия сезон, когато пое и изведе юношите на БУБА баскетбол до титлата за тази възрастова група. Той започна миналата година в щаба на женския Берое Стара Загора, но по време на сезона се премести в столицата и стартира своята дейност в БУБА баскетбол.

 

Преди това Янчев води юношите на Академик 17, НСА, като работи дълги години и в Овергаз. През 2008 година, заедно с Петър Клечков, той води националния отбор на България за кадети (16), който спечели бронз на Европейското в Сараево.

 

Янчев стана и носител на наградата на BGBasket.com на името на легендата Тони Божанков за най-добър треньор на Държавното първенство при юношите до 19 години през миналия сезон.

Както е известно БУБА баскетбол пуска мъжки отбор през новия сезон, а освен това ще има амбиции за спечелване на титлите в шампионатите за юноши и кадети.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БУБА Баскетбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи