Кошмарно начало за Берое във ФИБА Къп


Кошмарно начало за Берое във ФИБА Къп
(сн. FIBA.com)
03-10-2017 23:31 | BGbasket.com

Берое започна с тежка загуба участието си в турнира ФИБА Къп. Тимът на Любомир Минчев отстъпи като гост на белгийския Белфиус Монс Ено с 69-88 в мач от втория кръг на квалификациите. Двубоят бе оспорван през първите три части, но през последната домакините напълно доминираха и успяха да спечелят с комфортна разлика.

 

Реваншът е на 11 октомври в Стара Загора. За да се класира за груповата фаза, Берое ще трябва да победи с повече от 19 точки.

 

Началото на мача бе сравнително равностойно с честа смяна на водачеството. Домакините взеха леко предимство, но в края на частта Берое успя да изравни за 15-15. Белгийският тим поддържаше аванс от няколко точки пред втория период и на почивката водеше със 7.

 

Ситуацията бе идентична и след паузата. Играта вървеше кош за кош и съвсем закономерно преди решителните десет минути разликата в полза на Белфиус Монс Ено се запази. Последната част обаче се разви по кошмарен начин за Берое. Съперникът им постепенно започна да увеличава преднината си и много бързо тя мина границата от 20 точки. Българският тим не успя да намери противодействие на домакините и загуби срещата.

 

Най-резултатен за победителите бе Тре Демпс с 22 точки. С 19 точки и 8 борби се отчете Крис Джоунс. Гарлън Грийн отбеляза 15 точки.

 

За Берое Майк ДиНуно вкара 20. Тери Уиснант добави 15, а 12 има Джош Паркър.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕЛФИУС МОНС ЕНО - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ФИБА КЪП

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Берое, Монс
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи