Берое Стара Загора и Монтана 2003 започват участието си в Адриатическата лига


Берое Стара Загора и Монтана 2003 започват участието си в Адриатическата лига
04-10-2017 10:44 | BGbasket.com

Берое Стара Загора и Монтана 2003 започват днес участието си в Адриатическата лига. От 18:30 часа Монтана 2003 посреща сръбския ЖКК Кралево в зала „Младост“ в среща от група B на турнира, докато от 21:30 часа Берое Стара Загора гостува на Трешневка 2009 в Загреб.

 

Останалите отбори в групата на Монтана 2003 са Медвешчак, Партизан 1953, Рагуза и Цинкарна Целе. През миналогодишното издание на турнира българският тим спечели редовния сезон, но след това остана на четвъртото място в крайното класиране.

 

Берое Стара Загора пък игра финал, където обаче отстъпи на Атлете Целе. Освен с Трешневка 2009, през този сезон баскетболистките на Таня Гатева ще трябва да се справят и с конкуренцията на Будучност, Истанбулски университет, Плейоф Ултра и Цървена Звезда.

 

През тази година Берое Стара Загора има нов облик, като от клуба ще разчитат само на български състезателки. Старши треньорът на Монтана 2003 Стефан Михайлов пък избра да разчита и на чужденки. Те имат право да играят за тима в евротурнирите, независимо от забраната за използването им във вътрешното първенство.

 

В дните преди срещата състезателките на Монтана 2003 направиха и благороден жест. Те се включиха в инициативата за събиране на средства за лечението на Стилиян от Сливен. Баскетболистките ще дарят екипите си, а събраната сума ще бъде за изпратена за лечението на момчето.На входа на залата ще има кутия, в която всеки може да остави даренията си.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Берое Стара Загора, Монтана 2003
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи