Балкан остана на крачка от драматичен обрат във ФИБА Къп


Балкан остана на крачка от драматичен обрат във ФИБА Къп
(сн. lap.bg)
04-10-2017 22:20 | BGbasket.com

Балкан записа драматична загуба у дома срещу унгарския Фалко Сомбахтей с 95-96 в първи мач от втория предварителен кръг на турнира ФИБА Къп. Гостите взеха инициативата от самото начало на двубоя. В последната част обаче Балкан бе близо до пълен обрат, след като изоставаше с 16 точки в средата на мача, но малко не му достигна да спечели. Ключов фактор за развоя на срещата бе и стрелбата от тройката, която бе 6-15 в полза на гостите.

 

За Балкан отново не игра Христо Захариев, който е контузен. Реваншът е на 11 октомври в Унгария. Победителят от сблъсъка се класира за груповата фаза.

 

Двата тима играха на приливи и отливи в първата част. Гостите поведоха с осем точки, но след това Балкан направи серия от 9-0 и излезе напред в резултата. Последваха нови силни минути за Фалко Сомбахтей, който отново поведе и след първата част преднината му бе пет точки.

 

Втората четвърт започна много лошо за Балкан. Съперникът им започна да трупа аванс, който достигна 16 точки. „Зелените“ постепенно заиграха по-добре и се доближиха на шест точки, но на почивката отново изоставаха с двуцифрена разлика при 44-54.

 

След паузата играта бе много равностойна. Фалко Сомбахтей поддържаше преднината си, а преди решителните десет минути Балкан изоставаше с осем точки. В последната част домакините играха много силно и успяха да се приближат максимално до съперника преди втория мач.

 

Най-резултатен за успеха бе Джулиън Норфлийт с 22 точки. Дарин Гоувънс добави 20.

 

Много силен мач за Балкан отново изигра Девин Брукс, който завърши с 30 точки, 9 борби и 6 асистенции. По 18 точки добавиха Игор Кесар и Павел Иванов, а с 13 е Брандън Фортънбери.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - СОМБАХТЕЙ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ФИБА КЪП

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан, Сомбахтей
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи