Дарин Великов: Очаквам да разгърнем възможностите си напред във времето


Дарин Великов: Очаквам да разгърнем възможностите си напред във времето
(сн. lap.bg)
07-10-2017 14:19 | Иван Вълчанов

В навечерието на новия сезон на НБЛ от BGbasket.com се свързахме с треньорите на отборите в шампионата. Ето какво каза за подготовката на отбора си и очакванията за новия сезон старши-треньорът на Черно море Тича Дарин Великов:

 

„В последната седмица за първи път от началото на подготовката бяхме в пълен състав. Мачовете, които изиграхме със Стяуа Букурещ бяха след поизбистрената ни и променена селекция. Всички контузии, които имахме преди това – на Венелин Христов и Мартин Коцев, които не участваха в предните мачове, отшумяха и всички са здрави. Направихме възможно най-доброто предвид финансовия ресурс, с който разполагаме, и се надяваме отборът ни да се представи добре.

 

Много ми е трудно да говоря за класиране или нещо подобно, това е много далеч. За мен първенството тази година ще бъде по-силно и качествено от миналогодишното. Повечето отбори са с много по-добра селекция и в много по-добро състояние. Затова и първенството ще бъде много интересно. Категорично смятам, че тази година класата на отборите е по-висока от миналата. Очаквам и още повече непредвидени резултати и интересни мачове. Според мен ще бъде една силна година за българския баскетбол.

 

Не мога да говоря за фаворити, а и не е редно да говоря за другите отбори. Всичко може да се случи, плейофите са коварно нещо и в тях всичко може да се случи. Най-важно за нас ще бъде в първия етап на първенството отборът да се напасне, защото има девет нови играчи и очаквам да разгърнем възможностите си напред във времето.

 

Пожелавам на всички късмет, да имат по-малко проблеми с контузии, да върнем хората в залата и да има интерес към баскетбола. Дано всички го изживеем през новия сезон.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Дарин Великов, Черно море Тича, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи