Лукойл Академик разби Рилски спортист на старта на сезона


Лукойл Академик разби Рилски спортист на старта на сезона
(сн. lap.bg)
07-10-2017 17:47 | BGbasket.com

Лукойл Академик започна ударно новия сезон в Националната баскетболна лига. Шампионите разбиха Рилски спортист у дома с 95-75. Очакванията за дерби не се оправдаха, тъй като домакините доминираха от самото начало и не оставиха шанс на своя съперник.

 

В следващия кръг Лукойл Академик гостува на Балкан, докато Рилски спортист посреща Черно море Тича.

 

Гостите отбелязаха първия кош в мача, но след това тимът от Правец отвърна със серия от 8-0. Постепенно домакините започнаха да увеличават разликата в своя полза. Много бързо тя стана двуцифрена и след първата част те водеха с 27-14. Баскетболистите на Шарон Друкер продължиха да контролират събитията на терена и през втория период и на почивката авансът им бе 19 точки.

 

Ситуацията не се промени и след паузата. Лукойл Академик започна с осем безответни точки и направи преднината си още по-внушителна. Гостите не успяха да намерят противодействие на своя опонент и след третата част те изоставаха с над 30 точки. Това напълно сложи край на интригата в мача и в последните десет минути срещата се доиграваше.

 

Най-резултатен за успеха бе Далтън Пепър, който завърши с 19 точки и бе 100% при стрелбата. По 12 точки имат Кийт Клантън (плюс 11 борби) и Христо Николов. По 10 добавиха Божидар Аврамов и Антъни Рафа.

 

За Рилски спортист Дерек Райт отбеляза 18 точки. Димитър Маринчешки е с 14, 12 има Златин Георгиев, а с 10 се отчете Шелдън Джетър.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи