37.3% от играчите на Евробаскет 2017 са под въпрос за световните квалификации


37.3% от играчите на Евробаскет 2017 са под въпрос за световните квалификации
10-10-2017 20:45 | BGbasket.com

Над една трета от играчите, които взеха участие на Евробаскет 2017, са под въпрос за предстоящите световни квалификации. Става въпрос за баскетболистите в НБА и Евролигата, които по данни на sportando.com, са 107 от 287 или общо 37.3% от участниците на шампионата на Стария континент.

 

Както вече е ясно, баскетболистите от НБА, със сигурност няма да играят в квалификациите. Ако не се стигне до споразумение с ФИБА, състезателите от Евролигата, също може да не участват в предстоящите двубои.

 

Това ще засегне сериозно най-силните отбори. 66.7% са играчите на тимовете от топ 8 на Евробаскет 2017 се състезават в НБА и Евролигата. Става въпрос за Словения, Сърбия, Испания, Русия, Латвия, Германия, Италия и Гърция.

 

Бронзовият медалист Испания може да излезе с коренно различен състав в световните квалификации, тъй като всички баскетболисти на Серджо Скариоло се състезават в НБА или Евролигата.

 

Решението дали играчите от Евролигата ще участват в квалификациите засяга пряко и България заради Александър Везенков и Дий Бост.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА, Евролига, Евробаскет 2017, Световно първенство 2019
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи