Балкан падна в Унгария, но шансовете остават


Балкан падна в Унгария, но шансовете остават
11-10-2017 20:57 | BGbasket.com

Балкан записа ново поражение от Фалко Сомбахтей в мач от втория квалификационен кръг на ФИБА Къп. „Зелените“ отстъпиха при гостуването си в Унгария със 74-84. Домакините водеха през повечето време и не допуснаха обрат, с което си осигуриха място в групите на турнира.

 

Въпреки поражението, Балкан все още има шансове да продължи в следващия етап. Баскетболистите на Небойша Видич имат точкова разлика от -11 и ще се надяват да са един от трите т.нар. „щастливи губещи“, които също ще се класират за груповата фаза. За да стане ясно кои продължават обаче, първо трябва да се изиграят и останалите мачове тази вечер.

 

Домакините започнаха по-добре срещата и поведоха със 7-2, но след това Балкан вкара шест поредни точки и излезе напред в резултата. Последваха оспорвани минути с честа смяна на водачеството. В края на частта обаче Фалко Сомбахтей направи серия от 9-2 и след първата част водеше с 22-16. През втория период играта се изнерви, като първо на Золтан Перл бе отсъдено неспортсменско нарушение заради непозволена игра срещу Игор Кесар, а минути по-късно Брандън Фортънбъри също получи такъв фаул. Постепенно домакините се разиграха и разликата в тяхна полза достигна 14 точки, а на почивката Балкан успя да намали на девет.

 

Балкан заигра по-добре след паузата и се доближи само на три точки от своя съперник в средата на третия период. Въпреки това, преди решителните десет минути Фалко Сомбахтей отново бе напред в резултата при 60-55. Последната част започна по кошмарен начин за гостите. Фалко Сомбахтей направи серия от 12-2 и отново поведе с двуцифрена разлика. В заключителните минути Балкан се доближи на 10 от своя съперник, но не успя да свали повече изоставането си.

 

Най-резултатни за победителите бяха Золтан Перл и Дарин Гоувънс с 21 точки. Бенедек Варади добави 14, а 10 има Милош Борисов.

 

За Балкан Дейвид Хоутън отбеляза 22 точки, като той има и 8 борби. С дабъл-дабъл от 16 точки и 10 борби е Девин Брукс. Игор Кесар отбеляза 14 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СОМБАХТЕЙ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ФИБА КЪП

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан, Сомбахтей
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи