Шампион 2006 залага на развитието на младите


Шампион 2006 залага на развитието на младите
сн: BGbasket.com
12-10-2017 16:41 | Мария Маринова

Шампион 2006 е един от участниците в женската А група. Отборът е един от тези, които през този сезон няма да гонят класиране, а ще залагат на развитието на младите. Тимът ще бъде воден от Лъчезар Коцев, а негов помощник ще е Ирена Колева.

 

Пред BGbasket.com Коцев разкри и подробности около селекцията на отбора. В отбора ще има 14 момичета – Златина Попова, Елена Димова, Сияна Нинова, Деница Петрова, Елена Иванова, Гергана Кинова, Цветелина Димитрова, Виктория Кръстева, Гергана Горунова, Калина Иванова, Десислава Стефанова, Микаела Дамянова, Йоанна Тодорова и Боряна Димитрова.

 

„По-късно събрахме съставът. Това са деца, които преди време са били в Шампион с изключение само на миналата година.“, заяви Лъчезар Коцев и добави: „С тези мачове при жените основно целим обиграването им и добър резултат в първенството на тяхната възраст. Нямаме поставени никакви конкретни цели. Искаме да имат повече мачове, да играят срещу по-големи от тях. Важното е да им се даде шанс. Смятам, че ако са живи и здрави и тренират така добре, както досега, ще бъдат сред отборите, които ще са сериозен фактор в първенството при 19-годишните.“

 

Лъчезар Коцев коментира и новия формат на женското първенство. „Смятам, че форматът е удачен. По този начин, както ги разделиха на две групи – Изток и Запад, е доста подходящо. Това, че ще се залага на много млади състезателки, не само от нашия клуб, а и от още няколко, е плюс. Надяваме се, че ще успеем да развием някоя баскетболистка и да я направим наистина добър състезател.“, заяви той.

 

Първият мач на Шампион 2006 в женската А група през този сезон е в събота срещу Монтана 2003. Двубоят е от 15:00 часа в зала „Универсиада“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Шампион 2006, Лъчезар Коцев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи