Рилски спортист е готов за предизвикателствата през новия сезон


Рилски спортист е готов за предизвикателствата през новия сезон
Трифонов и голяма част от миналогодишните девойки ще участват в държавното първенство
13-10-2017 14:00 | Иван Вълчанов

Рилски спортист е един от отборите, които ще вземат участие в държавното първенство за жени. Старши-треньорът на самоковския тим Борислав Трифонов ще разчита на млади състезателки през новия сезон.

 

По думите на треньора пред BGbasket.com тимът е готов за сезона, използвайки добре времето за подготовка от началото на септември насам. Той се готви за шампионата изцяло в Самоков. Всички, с изключение на трайно контузените Християна Гърлянова и Мартина Здролова са на линия за първия мач в събота като гост на Берое в Стара Загора.

 

Трифонов сподели, че подкрепя решението за ограничаване на чуждестранни състезателки в първенството за следващите три сезона: „Подкрепям, защото нещо трябваше да се промени. Това е страхотен шанс за младите състезателки. Те трябва да оправдаят доверието, което им се гласува с такова решение. Можеше да се направи по-различно и интересно разпределение на отборите, но това е решението и ние го приемаме.” Той добави, че играта с опитни български състезателки ще помогне не младите и че те определено има какво да научат.

 

Наставникът на самоковки се обърна и към другите отбори, участващи в шампионата: „Пожелавам на всички колеги и състезателки да бъдат здрави, да направим така, че с общи усилия да повишим интереса към женския баскетбол, в залите да има повече хора. Нека в края на сезона спечели най-добрият отбор.”

 

Ето и състава на Рилски спортист: Ангелина Милева, Валентина Клисарска, Ивана Николова, Клаудия Пенкова, Мартина Здролова, Моника-Лъки Радойкова, Наталия Славчева, Преслава Колева, Радина Живачка, Росица Мирчева, Сарина Кючукова, Теодора Станоева, Християна Гърлянова, Християна Николова.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи