Женската А група започва днес


Женската А група започва днес
сн. lap.bg
13-10-2017 10:00 | BGbasket.com

Новият сезон в женската А група започва днес. В програмата на първенството е предвиден само един мач за деня - между Септември 97 и Левски. Двубоят е от 14:30 часа в столичната зала „Триадица“.

 

Общо 11 отбора ще участват в редовния сезон на шампионата. Те са разделени на две групи – Изток и Запад.

 

В Изтока са Асеновец 2005, Рилски спортист, Черно море Одесос, Берое Стара Загора и Хасково 2012. Западът включва Монтана 2003 и пет столични отбора – Септември 97, Левски, Славия, Шампион 2006 и НСА.

 

Различният формат на първенството не е единствената промяна. През лятото бе решено през следващите три години отборите да нямат право да картотекират чужденки за мачовете от вътрешното първенство. С изключение на няколко тима, повечето предпочетоха да заложат на млади момичета от школите си. Първенството вероятно ще бъде по-малко зрелищно без чужденки, но българските състезателки трябва да се възползват от шанса, който получават.

 

Основните фаворити са ясни – Хасково 2012, Монтана 2003 и Берое Стара Загора. Това са отборите, които спечелиха отличията в Държавното първенство през миналия сезон. В останалите тимове силите са доста изравнени и със сигурност битката между тях ще бъде много оспорвана. А дали те ще са способни да поднесат изненади, предстои да видим.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи