Лукойл Академик и Балкан започват участието си в групите на ФИБА Къп


Лукойл Академик и Балкан започват участието си в групите на ФИБА Къп
(сн. lap.bg)
18-10-2017 09:30 | BGbasket.com

Два български отбора започват днес участието си в груповата фаза на турнира ФИБА Къп. Това са Лукойл Академик и Балкан. Баскетболистите на Шарон Друкер посрещат грузинския Динамо Тбилиси в зала „Универсиада“, докато в Ботевград съставът на Небойша Видич ще се изправи срещу унгарския Кьорменд. И двата мача започват в 18:30 часа.

 

Лукойл Академик се класира за групите, след като отпадна от квалификациите в Шампионска лига. Тимът не успя да преодолее Ювентус Утена във втория кръг и за поредна година ще съсредоточи усилията си във ФИБА Къп. На пръв поглед Динамо Тбисили не изглежда толкова сериозен съперник, но нито един тим на този етап не бива да бъде подценяван. Останалите отбори в групата са Истанбул Буюкшехир и Клуж Напока.

 

Балкан загуби мачовете си от втория квалификационен кръг на ФИБА Къп срещу Фалко Сомбахтей, но продължи напред като един от щастливите губещи. Тимът от Ботевград влиза без напрежение в тази фаза на състезанието, защото не бе считан за фаворит и самото класиране за групите се счита за подвиг. Съперникът му днес – Кьорменд, е считан за най-сериозният отбор от четирите, но Балкан вече натрупа самочувствие след победата срещу Лукойл Академик и е амбициран за добро представяне и днес. В тази група „зелените“ ще трябва да премерят сили още с Екселиор Брюксел и Керавнос.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Лукойл Академик, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи