Фондация `Играй с Развитие`помага на деца от пет спорта


Фондация `Играй с Развитие`помага на деца от пет спорта
Фондация „Играй с Развитие“ е учредена от Александър Александров (втория от дясно на ляво) и Николай Кръстев (първия отляво на дясно), сн.: Ивелин Солаков
18-10-2017 19:30 | BGbasket.com

Новоучредената фондация „Играй с Развитие“ ще подкрепи талантите от детско-юношеските направления на пет от колективните спортове в програмата на летните олимпийски игри. Това са: футбол, баскетбол, волейбол, водна топка и хандбал.


Предвижда се подкрепата основно на клубно равнище. Фондацията ще съфинансира проекти, най-вече закупуването на спортни пособия и екипировка, тренировъчни лагери и участието или организирането на международни турнири у нас или в чужбина.


Фондация „Играй с Развитие“ е учредена и регистрирана по инициатива на Александър Александров - главен мениджър на Корпорация „Развитие“, и Николай Кръстев – главен редактор на списание „Спринт“, което е част от „ЕС Медиа“.

 

Клубовете ще могат да кандидатстват с проекти, оценявани от 3-4-членни комисии от специалисти в съответните спортове. Крайното и окончателно решение кои проекти ще получат финансиране ще взема Управителният съвет на фондацията.
Ще се търси тясно сътрудничество с държавата, спортното министерство и общините.


„Опитваме се да следваме световната практика, че корпорациите трябва да допринасят на обществото, връщайки на хората част от парите за спорт и полезни дейности. Бизнесът печели пари, фондациите събират пари. Това ще направим с фондация „Играй с Развитие“. Тя обаче няма да финансира, а ще съфинансира проекти, заяви председателят на фондацията Александър Александров. - Без помощта на съмишленици и партньори и най-добрите намерения ще останат във въздуха.“.

 

Играй с Развитие“ дава старт на инициативата с начален капитал от 100 хиляди лв.

 

На организираните от фондацията търгове с предмети и екипировка на известни спортисти Александров ще се включи с фланелки на Христо Стоичков и Димитър Бербатов.


„Фондацията ще съфинансира специално и само детско-юношески клубове най-вече в трите невралгични отсеци – екипировка, тренировъчни лагери и участия в състезания у нас и в чужбина. Практика е в повечето клубове дейността им да се осъществява единствено от таксите, които плащат родителите. Не всички родители обаче имат възможност. Така половината от състезатели са екипирани, голяма част от тях не могат да заминат. Това отбор ли е? Край на тази практика ще се опита сложи фондация „Играй“ с Развитие“, заяви изпълнителен директор Николай Кръстев.

 

Останалите членове на Управителния съвет са: Тодор Иванов – изпълнителен директор на „ЕС Медиа“, Антон Попов – изпълнителен директор на БФС и Валентин Николов – търговски директор на Joma България.

 

 

(Александър Александров с члена на УС Валентин Николов)


Фондацията ще подпомогне и годишната класация за най-добър млад спортист на специализирания сайт за подрастващи състезатели Viasport.bg, най-вероятно при определянето на най-добрия отбор.

 

Подробности за сайта и фондацията ще може да намерите на сайта www.igraisrazvitie.bg, който е в процес на финална разработка.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи