Берое бие с 68, Рилски с първа победа при жените


Берое бие с 68, Рилски с първа победа при жените
(сн. lap.bg)
21-10-2017 14:51 | BGbasket.com

Берое Стара Загора и Рилски спортист постигнаха победи във втория кръг от програмата на източната А група за жени. Така до момента старозагорки имат две победи, а самоковки – успех и поражение. За днешните им съперници – съответно Асеновец 2005 това беше първа загуба, а за Черно море – втора.

 

Берое, който гостуваше в Асеновеград, се наложи над местния тим с категоричното 116-48. Тимът спечели първата четвърт с 33-8 и доминираше през цялата продължителност на срещата, за да се стигне до огромната разлика. Всички в състава на победителките влязоха в игра и с изключение на една се разписаха.

 

Карина Константинова наниза 21 точки и добави 9 асистенции и по 6 асистенции и отнети топки. 17 точки добави Петя Боаджиева, а с 14 и 9 борби завърши Александра Петрова. За Асеновец с 15 точки завърши Христина Гераскова.

 

В другия мач Рилецо се наложи над Черно море Одесос като домакин с резултат 74-47. Отборите изиграха доста интересно и оспорвано първо полувреме, след което варненки водеха с точка. Страхотна трета четвърт за домакините обаче ги изстреля напред след 24-7 и те увеличиха още повече разликата до края.

 

Десет баскетболистки на победителите се разписаха в мача, като най-резултатна с 16 точки беше Клаудия Пенкова, която добави 7 асистенции и 5 борби. С 12 точки и 6 борби пък завърши Радина Живачка. За Черно море Юлияна Вълчева записа дабъл дабъл от 18 точки и 15 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АСЕНОВЕЦ 2005 - БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЧЕРНО МОРЕ ОДЕСОС

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ДП-ЖЕНИ, ИЗТОК

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ДП-ЖЕНИ, ИЗТОК

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ДП-ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ДП-ЖЕНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, Асеновец 2005, Берое Стара Загора, Рилски спортист (жени), Черно море Одесос
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи