4 минути стигнаха на Берое за победа в София


4 минути стигнаха на Берое за победа в София
(сн. lap.bg)
30-10-2017 20:22 | BGbasket.com

Берое води само броени минути срещу Левски 2014, но стигна до победа със 73-71 след хаотични финални минути в зала “Универсиада”.

 

Левски изглеждаше сякаш контролира нещата от началото почти до края, но финални 3-4 минути без концентрация костваха успеха на “сините”.

 

Левски 2014 започна силно двубоя и в средата на първата част поведе с 18-9 след добра серия. Прекъсването за Берое даде резултат и гостите от своя страна с мощна поредица скъсиха изоставането си до една точка при 23-22.

 

Новото попълнение на “сините” Станимир Маринов завърши ефектно първата четвърт за 25-22. Вторият период бе белязан от доста брак в началото и се оказа по-нискорезултатен. Берое стигна дори до обрат, но поведе само с точка, преди домакините отново да си върнат аванса. Никола Маравич водеше Левски напред, като вкара и от разстояние, но “сините” така и не оползотворяваха шансовете, които им даваше Берое.

 

Доста пунктуалната съдийска тройка отсъди техническо нарушение на Любомир Минчев в края на полувремето, но и след това пак Левски не успя да вземе превес и се оттегли само с три точки аванс на почивката. За цялото първо полувреме всички 42 точки на сметката на домакините бяха реализирани от четирима играчи. Третата част мина в доста бързо темпо, отново не особено резултатно. 2 минути преди края на четвъртината Берое отново успя да поведе с точка, но също не запази преднината и в края на 30-та минута Левски 2014 водеше пак с две - 56-54.

 

Техническо за симулация даде нов шанс на Берое за обрат в началото на последната част, но старозагорци изобщо не се възползваха. Точно обратното, силна поредица за Левски им даде 7 точки аванс, 6 минути преди края. Каквото и да правеше Берое не успяваше да осъществи контрол. Преломен момент обаче дойде с неспортсменски фаул на Никола Маравич и излизането му от игра три минути преди финала, а три точки на иначе тихия Тери Уиснант дадоха 2 аванс на Берое. Финалните 2 минути бяха повече от драматични, като и двата треньорски щаба имаха по една сериозна претенция към съдиите. Берое още водеше с 2 с 15 секунди до края, а последната атака бе за Левски. “Сините” обаче така и не успяха да стигнат до шут за победата, и крайното 71-73 остана за гостите.

 

За победителите 22 точки, 6 борби и 4 асистенции записа Александър Янев, дабъл дабъл от 14 точки и 12 борби добави Алекс Дейвис, 11 отбеляза Тери Уиснант, а 10 и 8 борби регистрира Тихомир Желев.

 

За домакина най-резултатен с 20 точки бе Станимир Маринов, а 19 точки и 13 борби добави Никола Маравич.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ 2014 - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски 2014, Берое, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи