Балкан остана единствен без загуба


Балкан остана единствен без загуба
04-11-2017 19:44 | BGbasket.com

Балкан продължава да бъде непобеден от началото на сезона. Баскетболистите на Небойша Видич записаха четвърта победа в мъжкото първенство, след като победиха като гост Спартак Плевен със 102-81. „Зелените“ контролираха мача от самото начало и без проблеми спечелиха. Те показаха много точен мерник от далечно разстояние и отбелязаха 15 тройки, като 6 от тях бяха на рожденика Игор Кесар.


След този кръг тимът от Ботевград е единственият, който е без поражение в шампионата. Загубата е пета за домакините, които все още нямат победа.


В следващия кръг Спартак Плевен гостува на Лукойл Академик, докато Балкан посреща Берое.


Баскетболистите на Александър Дяковски започнаха по-уверено мача и имаха леко предимство в началните минути. Постепенно обаче гостите започнаха да влизат в ритъм и след серия от 19-3 дръпнаха напред в резултата. Те поддържаха разликата в своя полза и след десет минути игра водеха с 35-21. Подемът в играта на Балкан продължи и през втория период. Тимът много бързо увеличи аванса си, който на почивката достигна внушителните 34 точки.


Спартак Плевен оказа по-сериозна съпротива след паузата, но не успя да свали разликата под 24 точки. Балкан продължи да поддържа комфортен аванс и преди решителните десет минути водеше с 90-60. В последната част домакините успяха да стопят част от изоставането си, но нямаха сили за пълен обрат.


Най-резултатен за успеха бе Игор Кесар, който отбеляза 35 точки. По 14 имат Брандън Фортънбъри и Дейвид Хоутън.

 

Над всички за Спартак Плевен бе бившият играч на Балкан Николай Маринов, който вкара 24 точки (6 тройки). Седрик Боуен се отчете с 15, 14 има Ивко Ивков, а по 10 добавиха Константин Коев и Герасим Николов.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПАРТАК ПЛЕВЕН - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Спартак Плевен, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи