Женският национален отбор проведе първа тренировка


Женският национален отбор проведе първа тренировка
(сн. БФБ)
05-11-2017 10:47 | basketball.bg

Националният отбор за жени се събра за първа тренировка снощи в зала „Триадица“. Тимът ни ще има една седмица за подготовка преди мачовете от европейските квалификации. България играе с Испания у дома на 11 ноември – от 19:00 часа в зала „Универсиада“, и с Украйна в Киев на 15 ноември.

 

Нашите стартираха с десет състезателки. За физическата им подготовка пък се грижи нов член на щаба – Венислав Наумов, който е познат във волейболните среди. От 7 ноември, вторник отборът ни вече ще тренира в пълен състав, като към лагера ще се присъединят и играещите съответно в Испания и Германия Жаклин Златанова и Диана Войнова.

 

Единственият проблем в лагера на нашите е леката контузия на Виолина Кочева, която се готви на облекчен режим. Очаква се травмата й да отшуми до два дни и тя да се включи на пълни обороти в тренировките.

 

Както BGbasket.com вече писа, Испания обяви състава си за първите мачове от квалификациите. В София ще пристигнат девет от баскетболистките, които триумфираха с европейската титла през лятото. Сред тях е и голямата звезда на тима Алба Торенс, която бе избрана за MVP на шампионата.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи