Паркър и Батум разкритикуваха ФИБА заради квалификациите


Паркър и Батум разкритикуваха ФИБА заради квалификациите
06-11-2017 17:09 | BGbasket.com

Две от легендите на френския баскетбол – Тони Паркър и Никола Батум, отправиха остри критики към ФИБА. Причината е новият формат на световните квалификации, които ще бъдат изиграни на няколко „прозореца“. Това обаче възпрепятства играчите от НБА и Евролигата да се състезават за националните си отбори.

 

„Имам чувството, че ФИБА е единствената организация, където нямаме право да говорим. Когато някой се опита да го направи, е притиснат“, споделя Батум пред „Екип“.

 

Той коментира и парадокса, при който може да стане така, че едни играчи да класират отбора за Световното първенство, а други да участват на шампионата. „Състезателите ще направят всичко по силите си, за да се класира отборът им, а накрая няма да играят на Световното. Това може да създаде вътрешни конфликти във федерациите“.

 

Тони Паркър, който прекрати кариерата си в националния отбор, е на мнение, че позицията на Евролигата в случая е правилна. „Смятам, че прозорците са абсурдни. За страна като Франция боли да не разполагаме с най-добрите си играчи, независимо дали се състезават в НБА или Евролигата. Винаги съм подкрепял Евролигата и е важно, че тя съществува.“

 

„С международните си прозорци ФИБА не полага никакви усилия за доброто на европейския баскетбол. Това е жалко и разочароващо. В даден момент трябва да се адаптираш към ситуацията, не може да прилагаш същите правила като във футбола“, добави Паркър.

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter


Тагове: Франция, ФИБА, Евролига, Тони Паркър, Никола Батум
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини