Стефан Михайлов: Трябва да се борим до последно


Стефан Михайлов: Трябва да се борим до последно
(сн. lap.bg)
11-11-2017 22:29 | Мария Маринова

Старши треньорът на женския национален отбор Стефан Михайлов призна, че отборът на Испания напълно ни е надиграл по време на мача от европейските квалификации. Той обаче разкритикува своите баскетболистки, че не са се борили до последно в срещата. Ето какво каза още Михайлов:

 

Испания категорично ни надигра. С течение на мача отпадахме все повече физически, а съперникът ни има дълга ротация с 12 равностойни момичета. В последните две минути на първата и на втората част натрупаха преднина. Малко след почивката отпаднахме физически съвсем и нямахме сили да им се противопоставим.

 

Днес ще гледаме мача, утре сутринта и вечерта също, но само последните десет минути. Този отбор реално си беше свършил работата към 25-ата минута, но игра до последно. Момичетата трябва да разберат, че се играе докрай. На няколко пъти успяхме да ги надиграем и да ги ядосаме, но не се борихме до край. Това не ми е приятно, така че до утре вечер ще имат възможност три пъти да гледат последната част, за да видят как се играе.

 

Най-големият ни проблем е, че Испания има 31 точки от наши грешки, които на практика сме им подарили. Естествено имахме и много пропуски в подкошието и изпуснати наказателни удари. Най-голямата глупост в женския баскетбол е фаул и кош, а ние го направихме пет пъти през първото полувреме.

 

Надявам се Жаклин Златанова да играе в мача срещу Украйна. С нея ставаме с един човек повече, а за нас това е доста ценно, особено когато е като нея. Без нея е трудно. Нямаме центрове и гледат да ни ударят там. Габриела Костова е твърде млада и не е на нивото, на което са испанските баскетболистки.

 

Най-положителното нещо са хората в залата. Имаше подкрепа, докато успявахме да се противопоставим. Радостно е, че има интерес към женския баскетбол. Имаше доста отбори от школите в София, което е едно от положителните неща днес.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (жени), Стефан Михайлов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи