ФИБА с анализ за представянето на Балкан в Европа


ФИБА с анализ за представянето на Балкан в Европа
13-11-2017 17:24 | BGbasket.com

Остават още два кръга до края на груповата фаза в турнира ФИБА Къп. Някои от отборите, които продължават в следващия етап, вече са ясни. Има и шест тима, които отпадат, независимо от резултатите от последните две срещи. Сред тях е и Балкан, а ФИБА направи анализ на представянето на тези отбори до момента.

 

„Напускането на турнира бе особено болезнено за тима от Ботевград, който претъпя още една драматична загуба в група D и с малко повече късмет, можеше да бъде с баланс 3-1, вместо да изостава с 0-4“, пишат от ФИБА за "зелените", като в материала се припомнят драматичните загуби от Кьорменд у дома и като гост, както и поражението при визитата на Екселсиор Брюксел.

 

„В моята страна казваме, че трябва да преминеш през подобен тип трудности, за да станеш по-силен“, споделя старши треньорът Небойша Видич и добавя: „Изгубихме три мача в края, така че трябва да работим върху това“.

 

Той коментира и последния двубой в Унгария срещу Кьорменд. „Играхме без най-добрия си играч и имахме двама титуляри, които отсъстваха. Това ни затрудни, но играхме със сърце. Отборът ми показа характер. Ще повторя това, което казах в съблекалнята: можем да бъдем горди със себе си.“


Балкан има още две домакинства до края на надпреварата. В първото от тях тимът посреща Керавнос. Двубоят е в сряда, 15-и ноември.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи