Небойша Видич: Защитата беше ключът


Небойша Видич: Защитата беше ключът
(сн. lap.bg)
12-11-2017 20:33

Старши треньорът на Балкан Небойша Видич бе доволен от успеха срещу Берое. Според наставника, ключова за успеха е била здравата защита, която неговият тим е показал.

 

„Не може през целия мач да се играе с такъв интензитет. Мисля, че бяхме уморени. На всяко прекъсване съм казвал да се връщаме в защита. Според мен, това беше нашият ключ към успеха днес.“, заяви Видич пред БНТ.

 

Той сподели, че се радва за силното включване на Христо Захариев. „Никога не искам да коментирам отделните играчи. Няма нужда да говорим кой е Христо Захариев. Показва голямо желание и глад за игра. Опитва се да влезе във форма. Казах му да не бърза, да изчака още малко. Важното е, че в доста критични моменти ни помогна.“

 

В сряда Балкан посреща кипърския Керавнос в двубой от турнира ФИБА Къп. Видич заяви, че неговият тим ще търси успеха в мача, въпреки че играе срещу силен противник. „В спорта нищо не може да се обещава. Естествено, че ще опитаме да спечелим тази първа победа в Европа. Мисля, че до този момент успяваме да се представим добре, независимо от резултатите. Можехме да спечелим, но не ни се получи. Балкан участва след дълго време в европейски турнир и аз съм много доволен от това как играем в него. Ясно е, че сме направили грешки, но не позволявам някой да казва, че моите момчета не са играли добре. Бяхме без Захариев, а сега и Фортънбъри се контузи, след като влезе във форма. В сряда ще се опитаме да играем добре и да спечелим.“, завърши наставникът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Небойша Видич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи