Любомир Минчев: Проблемът е, че сме меки


Любомир Минчев: Проблемът е, че сме меки
(сн. lap.bg)
12-11-2017 20:51

Старши треньорът на Берое Любомир Минчев бе разочарован след поражението от Балкан. Той заяви, че играчите му са меки в защита, а тя е от основно значение за развитието на всеки мач.

 

„В момента пренареждаме отбора. Проблемът не е в липсата на двама играчи, които сме имали, а сега тепърва ще вземем, а в това, че ние сме меки. Защитата отговаря на това какъв тим характери сме вътре в отбора. Това е нещо, с което се печели мачове. Днес позволихме страшно много лесни точки. Най-важното обаче беше да спрем тяхната борба в нападение, те имат 18 борби. Не играхме добре в защита, а и не успяхме да вземем борбата. Те имат 20 атаки повече от нас.“, заяви старши треньорът пред БНТ.

 

Минчев бе категоричен, че не иска да обвинява никой за загубата, защото всички са един отбор. „При такъв мач не искам да откроявам един или друг играч. Ние сме един отбор и когато побеждаваме сме всички. Когато загубим, не мога да обвинявам някой. Играли сме и сме загубили. Майк Ди Нуно даже игра повече от това, което бях предвидил. Това му е първи мач и е нормално да не е във форма.“, заяви наставникът.

 

Той бе категоричен, че представянето на Берое в шампионата няма да повлияе на настроението му преди световните квалификации. „Едното е различно от другото. Проблемите, които имам в клуба, са си там. Националният отбор е съвсем отделно нещо. Предстои ни мач с Лукойл, те също не са много добре. Ще видим кой е по-зле“, завърши Минчев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Любо Минчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи