Милионите на баскетбол залозите: Топ 3 най-огромни печалби


Милионите на баскетбол залозите: Топ 3 най-огромни печалби
13-11-2017 16:26

Колко често се доверяваш на инстинкта си, когато залагаш на баскетбол? Колко често оставяш логиката и коефициентите да те разубедят от онова, което ти идва да предприемеш отвътре?

 

Днес ще те запознаем с няколко интересни подбрани примера от света на баскетболните залози, които са показателни за това, че късметът наистина обича смелите!

 

Надяваме се, че освен за допълване на общата ти култура, тези реални истории ще ти послужат като вдъхновение и ще ти помогнат да повярваш, че някъде там е и твоят ред.

 

Най-успешните баскетболни залози

 

Нека ти разкажем за най-големите попадения сред баскетболните залози, които със сигурност ще те мотивират точно толкова, колкото вдъхновяват и нас.

 

“Златната“ права колонка

 

През март 2015 късметът се усмихва на анонимен играч от Австралия. Той успява правилно да предвиди изходите от цели 13 баскетболни срещи от Националната баскетболна асоциация (NBA) в права колонка и така, със залога си от само пет австралийски долара, успява да прибере завидната сума от 216,000!

 

Това не е всичко. Само седмица по-късно той отново отбелязва феномен, прибирайки печалба от 86,000 долара, отново в основата на която стоят само пет долара залог.

 

Дали тук говорим за някакъв нечуван късмет или просто за изключително умел играч е трудно да се каже. Попаденията му стартират с победата на Филаделфия срещу Вашингтон с резултат 89-81, но най-неочакваната му прогноза се оказва победата на Ню Йорк Никс срещу Детройт Пистънс, които след поредица от осем загуби и значително изоставане в резултата в началото на именно тази среща, подсигуряват на австралиеца 216,000 вместо 20,500 долара, които е щял да получи в случай че Никс загубят.

 

Това е един добър пример за това, че кеш аутът невинаги е най-добрият вариант. И търпението се възнаграждава.

 

Верният фен

 

Университетският отбор Кънектикът Хъскис оправдава и най-смелите очаквания на своя може би най-голям фен – анонимен играч от Кънектикът, който през март 2014 година залага цели 90,000 долара на своя любим отбор за срещата им срещу Виланова Уайлдкетс. Нито коефициентите, нито статистиката са в тяхна полза, но Кънектикът Хъскис излизат като неочакваните победители в тази среща.

 

Вместо да прибере завидната си печалба от 228,431.17 долара обаче, мъжът я залага отново на своя късметлийски отбор за срещата им с Айова Стейт. Хъскис отново са считани за по-слабия от двата отбора и отново, против всякакви очаквания, те успяват да надвият и този свой опонент, донасяйки на своя верен фен около 480,000 долара! А казват, че лоялността нe се възнаграждава...

 

Флойд „Кинтажа“

 

Боксьорът, чийто прякор „Кинтажа“ го праща право в десетката, що се отнася до спортни залози, Флойд Мейуедър решава да си пробва късмета (или пък познанията и уменията в баскетбола) с няколко милиона.

 

Да, правилно си прочел – няколко милиона. Почти шест (5.9) милиона щатски долара, ако трябва да бъдем точни. Боксьорът залага тази солидна сума за победата на Маями Хийт срещу Индиана Пейсърс през юни 2013 година и достига печалба от 6.5 милиона долара!

 

Разбира се, и залозите, и печалбите са правени на части при девет различни буимейкъра, защото никой не е бил склонен да приеме толкова солиден залог.

 

Това не е нито първата, нито единствената значителна печалба от залози на Мейуедър. Освен като отличен боксьор, той се изявява и като отличен комарджия, който публикува снимки от 46 печеливши фиша със спортни залози, които са му донесли печалби от общо 3.9 милиона долара в рамките на по-малко от две години между 2010 и 2012.

Флойд Мейуедър очевдно не си поплюва. Особемо с милионите.

 

Легендата Вулгарис

 

Мъж със запомнящото се култово име Харалабос „Боб“ Вулгарис от гръцко-канадски произход се превръща в истинска легенда в хазартните среди, след като едва 25-годишен през 2000-та година той залага всичките си спестявания (70,000 долара) на това Лос Анджелис Лейкърс да спечелят шампионата на NBA.

 

Тогавашният коефициент за Лейкърс е доста висок поради лошото им представяне от предходната година, но Боб решава, че съдбата обича смелите. Така и се оказва – след шест месеца идва дългоочакваният за Вулгарис момент, в който Лейкърс стават победители, а той става гордият притежател на половин милион долара.

 

Сега той е от онези играчи, които залагат милиони и това далеч не са всичките им спестявания. Поуката от историята: вярвай си и поемай рискове, защото сам извън комфортната зона те очакват големите неща!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи