Трима скаути от НБА следиха Дончич срещу Барселона


Трима скаути от НБА следиха Дончич срещу Барселона
(сн. euroleague.net)
14-11-2017 15:05 | BGbasket.com

Докато топреализаторът на Реал Мадрид Серхио Люл се възстановява от тежка контузия, 19-годишният Лука Дончич носи отбора на гърба си. Еврошампионът със Словения за пореден път бе най-добър с 20 точки, 10 борби и асистенция миналата вечер, но „белите“ загубиха „класикото“ от възкръстваща Барселона.

 

Ключов момент бе неуспешна стрелба в последните секунди на Лука, а Реал губи втори важен мач в края след негова грешка за две седмици. Тези моменти с поета отговорност със сигурно ще каляват младия баскетболист, но веднага след мача той логично бе сериозен, дори ядосан за изпуснатия двубой. Лука не бе словоохотлив с медиите, но търпеливо отговори на всички и направи самокритика:

 

„Не стояхме добре, липсваха ни много неща, особено в защита. В края не съумяхме да изиграем финала, може би липсваше малко организация. Трябва да работим над това и да се подобряваме. Таварес е добър баскетболист, направи нелош дебют, очакваме много от него. Имаме още много мачове, нека забравим този вече и да гледаме напред. Тази седмица бяха 3 мача, чака ни тежък и във Витория.“

 

Трима съгледвачи от НБА за пореден път следяха Дончич в мадридския Дворец на спорта с поглед към Драфта за 2018 г., този път мениджъри от Сан Антонио Спърс, Чикаго Булс и Кливланд Кавалиърс. Словенецът засега пази спокойствие:

 

„Засега съм концентриран в работата и мачовете си с Реал Мадрид, имам още да развивам играта си и раста“, добави Лука.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лука Дончич, Реал Мадрид, Барселона
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи