Черно море Тича продължава напред за Купата


Черно море Тича продължава напред за Купата
(сн: BGbasket.com)
16-11-2017 20:33 | BGbasket.com

Черно море Тича се класира за следващата фаза в турнира за Купата на България. В мач от първия предварителен кръг баскетболистите на Дарин Великов победиха като гост Академик (София) с 63-89. „Моряците“ изиграха много силно първо полувреме, което бе ключово за крайния успех. Жребият за следващия етап ще бъде изтеглен след изиграването на всички мачове.

 

Припомняме, че през този сезон турнирът за Купата при мъжете има нов формат. Шестте отбора, които участват в европейските клубни турнири (Лукойл Академик, Балкан, Берое, Рилски спортист, Академик Бултекс 99 и Левски 2014), се класират директно за четвъртфиналите. Останалите три (Черно море Тича, Спартак Плевен и Ямбол) играят допълнителни мачове заедно с подалите заявка тимове от А група, за да се определят последните два четвъртфиналиста.

 

Гостите започнаха мача със серия от 7-0. В следващите минути те продължиха да увеличават аванса си и след първата част водеха с 26-15. „Моряците“ контролираха събитията на терена и през втория период, а на почивката се оттеглиха с комфортна преднина от 23 точки. Впечатление направи ниският процент стрелба на домакините през това първо полувреме. Баскетболистите на Иван Коцев вкараха 8 от 37 опита от средно и далечно разстояние.

 

Академик показа различно лице след паузата. Тимът постепенно започна да топи изоставането си и се доближи на 13 точки от своя съперник. До края на третата част обаче Черно море Тича направи серия от 11-4 и преди решителните десет минути водеше с 20 точки. В последната четвърт гостите поддържаха преднината си и не допуснаха обрат.

 

Най-резултатен за успеха бе Симеон Илиев, който отбеляза 17 точки. Николай Грозев добави 15, а с 10 е Цветослав Острев.

 

За Академик Цветомир Чернокожев се отчете с 21 точки, 16 има Марио Мирчев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК СОФИЯ - ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Академик София, Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи