Бойко Младенов: Свалям шапка на Данчо Бозов


Бойко Младенов: Свалям шапка на Данчо Бозов
18-11-2017 13:15

Левски ще успее да се справи с Рилецо, смята бившият баскетболен национал


Преди седмия кръг в НБЛ, отново потърсихме бившия баскетболен национал Бойко Младенов. Специално за BGbasket.com той направи своите прогнози за предстоящите мачове.


Ямбол - Балкан
В Ямбол се усеща отсъствието на Ники Върбанов. Бих казал, че той е единственият истински център в нашето първенство. На играчите на Иван Чолаков ще им бъде трудно срещу Балкан, който играе силно този сезон. Ще бъде голяма изненада, ако Ямбол спечели този мач. Балкан е по-добрият отбор. Тимът от Ботевград е с по-добрата селекция. Ямбол разчиташе най-вече на Върбанов, но след като е с проблеми, няма кой да го замести на тази позиция.
Фаворит: Балкан


Спартак Плевен - Черно море Тича
Черно море ще спечели този сблъсък. Отборът играе добре. Заради наказанието, което трябваше да изтърпят,от клуба имаха време да обиграят младите си играчи. Няма значение, че малко ги понабиха. Това е много важен опит. Сега на чужденците и по-опитните играчи им трябва само малко сработка. Треньорът Дарин Великов контролира нещата в отбора и няма да позволи пренавиване. Случва се да прегориш в някой мач, но те намериха своя път. Вече записаха две победи - срещу Академик Бултекс 99 и Академик София. Момчетата играят перфектно. За сметка на това баскетболистите на Спартак Плевен са доста неубедителни. Не могат да покажат различна игра. Остана лика на всички предишни отбори, които е имало в Плевен. Те са много добри стрелци и определено мачът ще е тежък, но Черно море е по-качественият отбор. Спартак обаче винаги може да поднесе изненада в Плевен, дори и срещу най-силните отбори. Зависи дали гостите ще им позволят да използват основното си оръжие - стрелбата от далечно разстояние. Двата отбора се познават добре. Всичките петима играчи на Спартак ще трябва да пазят наведнъж 220-сантиметровият Драган Тубак, за да могат да се справят с него. Голямо преимущество е да имаш толкова висок играч.
Фаворит: Черно море Тича


Берое - Лукойл Академик
Време е Берое да се разиграе. Това най-класния сблъсък в този кръг. Ще бъде тежък мач. И двата отбора показват колеблива игра. Тимът на Берое е провел доста тежка подготовка и на играчите ще им трябва малко време, за да влязат в ритъм и да се обиграят. Смениха почти целия състав този сезон. Трябва им време. Рано е още. Сезонът е много пресен, за да започнат баскетболистите да показват максимума от себе си. Те са добри играчи и ще се справят със ситуацията. Тази победа наистина е нужна на Берое. Лукойл Академик също има много чужденци и не може да допусне загуба. Цялото им внимание трябва да бъде върху този мач. Най-големият коз на Берое е треньорът Любомир Минчев. Той е подготвил максимално отбора. Сигурен съм в това. Домакинският фактор също е важен. Селекцията на Лукойл е доста по-силна тази година. Има доста добри чужденци. Има български играчи, които трябва да играят повече. Има опитни играчи със силни характери, които могат да спечелят мач и да решат всяка една ситуация индивидуално.
Фаворит: Лукойл Академик


Левски - Рилски спортист
Левски много желае тази победа и отборът ще играе на максимум. Рилецо тръгна лошо този сезон, но пък напоследък направи добри мачове. На Левски пък им липсва още малко класа, за да станат равностойни на останалите отбори в НБЛ. С желание и тренировки могат да постигнат това. Мисля, че "сините" ще победят Рилски с много малка разлика. Със сигурност това, че мачът е в зала "Триадица", ще се отрази по-добре на Левски. Да, наистина не са тренирали много време там, но залата и публиката са си софийски и това е важно. Кошовете са малко неудобни, но по-скоро някои хора от Рилски спортист ще бъдат изненадани със залата, отколкото от Левски. Левски вече има добър и силен играч, който е лидер, в лицето на Станимир Маринов. Разполагат и с добър център - Никола Маравич. Алекс Симеонов трябва да си върне увереността. Не трябва да се притеснява от нищо и трябва да започне да играе. Вече не е млад. На нормална баскетболна възраст е, на която трябва да докаже, че може да бъде лидер в България и в националния отбор. Рилски спортист запази някои състезатели от миналата година, но пак привлякоха много американци. Чужденците, които са привлекли този сезон, са по-класни от тези, с които се разделиха. Поне така изглеждат. Трябваше им време да се сработят. Тези мачове в Балканската лига им помагат да са в по-добър игрови ритъм. Не е толкова тежко за тях с два мача в седмицата. Сигурно е тежко само за Данчо Бозов, но ако те разчитат той да им спасява всеки мач, значи имат сериозни проблеми. За мен той е феномен как издържа на цялото това натоварване. Шапка му свалям.
Фаворит: Левски

 

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Бойко Младенов, Рилски спортист, Левски, Балкан, Ямбол, Спартак Плевен, Черно море Тича, Берое, Лукойл Академик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи