Балкан оцеля в Ямбол


Балкан оцеля в Ямбол
18-11-2017 19:56 | BGbasket.com

Ямбол бе на крачка от това да поднесе сензацията на кръга в мъжкото първенство. Пред собствена публика тимът бе близо до драматичен обрат срещу Балкан, но отстъпи със 79-86. Гостите водеха с 15 точки преди последната четвърт, но за малко да загубят в заключителните минути. След този кръг Балкан е с пълен актив от шест победи, докато Ямбол е с един успех и пет мача.

 

В този мач Иван Чолаков използва само седем баскетболисти, тъй като имаше много проблеми със състава. Извън групата бяха наказаният Стойо Чолаков и на Николай Върбанов, който е контузен.

 

В следващия кръг, който е след две седмици, Ямбол гостува на Лукойл Академик, докато Балкан посреща Левски 2014. Преди това обаче предстои пауза заради националните отбори.

 

Двубоят започна много оспорвано и с честа смяна на водачеството. Гостите обаче изиграха силни последни минути и след първата четвърт поведоха с 21-15. Подемът в играта на Балкан продължи и през втория период, като разликата в негова полза достигна 15 точки. В края на полувремето обаче Ямбол успя да стопи част от изоставането си и на почивката се оттегли с 9 точки пасив. Най-сериозното предимство за „зелените“  до този момент бе борбата под коша и стрелбата от далечно разстояние. За цялото първо полувреме баскетболистите на Иван Чолаков не успяха да отбележат нито една тройка срещу 6 за съперника.

 

Балкан направи серия от 7-0 след паузата. Тимът на Небойша Видич поддържаше разликата в своя полза и преди последната четвърт водеше със 72-57. Домакините обаче не се предадоха и след осем безответни точки в началото на четвъртата част се върнаха в мача. Ямбол се доближи само на точка за 77-78 при оставащи повече от три минути до края. Балкан обаче не допусна пълен обрат и успя да спечели.

 

Много силен мач за гостите отново изигра Христо Захариев, който завърши с 21 точки, 8 борби и 5 асистенции. ДиВон Уошингтън отбеляза 18 точки, Игор Кесар има 17, а с 11 се отчете Дейвид Хоутън.

 

За Ямбол Брайкъс Перин вкара 18 точки. Стоян Петков отбеляза 17, Андрей Иванов добави 16, а 13 има Алан Арнет.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2017/2018

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Ямбол, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи