Ермила Попова получи признание за приноса си към баскетбола


Ермила Попова получи признание за приноса си към баскетбола
(сн: BGbasket.com)
20-11-2017 19:41 | BGbasket.com

Една от легендите на българския баскетбол Ермила Попова съвсем скоро навърши 80-годишна възраст. За успехите си и приноса към развитието на този спорт у нас тя получи специален плакет, който й бе връчен от вицепрезидента на Българската федерация по баскетбол Иван Ценов. Това стана преди началото на мача от мъжкото първенство снощи между Левски 2014 и Рилски спортист, който се проведе в зала „Триадица“.

 

От 1953 до 1968 г. Ермила Попова е ежегоден участник на държавното първенство с Локомотив, като заема челните места в класирането. Тя става шампион през 1967 г., като за този период има още четири сребърни и осем бронзови отличия.

 

 

С националния ни отбор е участник в три световни първенства. През 1959 г. в Москва печели сребърен медал. Пет години по-късно се класира на трето място на шампионата в Лима, а през 1967 г. завършва на седмо място в Прага.

 

Ермила Попова участва и в шест европейски първенства. През 1958 г. триумфира с европейската титла в Лодз, като освен това има още по два сребърни и два бронзови медала, а веднъж се класира на четвърто място.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ермила Попова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи