Спартак оцеля след луд мач в Троян за Купата


Спартак оцеля след луд мач в Троян за Купата
(сн. lap.bg)
22-11-2017 19:59 | BGbasket.com

Спартак Плевен се класира за следващата фаза в турнира за Купата на България. Баскетболистите на Александър Дяковски се наложиха над Чавдар Троян като гост с 93-81, с което записаха първа победа в официален мач през новия сезон. Двата тима играха на приливи и отливи, като Спартак често повеждаше с двуцифрена разлика, но домакините стопяваха изоставането си и се връщаха в мача. Малко преди края Чавдар Троян, в който играят много опитни баскетболисти, направи драмата пълна. Тимът се доближи само на 2 точки от своя съперник, но гостите изиграха много силни финални минути и не допусна изненада.

 

Двубоят започна с много висока резултатност. Само за няколко минути игра гостите поведоха с 12 точки, но след първата четвърт Чавдар Троян се доближи само на една от своя съперник при 27-28. Спартак отново натрупа двуцифрена разлика през втория период, но след това домакините стигнаха до пълен обрат и на почивката водеха с 3 точки.

 

След паузата играта бе много равностойна и с честа смяна на водачеството. В края на частта обаче гостите направиха серия от 16-3 и преди последната четвърт натрупаха аванс от 11 точки. Интригата продължи и през заключителните минути, като Чавдар Троян свали изоставането си само на 2 точки. Спартак обаче отвърна със серия от 10-0 до края на срещата и спечели.

 

Най-резултатен за победителите бе Ивко Ивков, който отбеляза 29 точки. Седрик Боуен се отчете с 22, а Герасим Николов вкара 13. Силно игра и Константин Коев, завършвайки с 9 точки и 14 борби.

 

За Чавдар Троян пореден добър мач направи Любомир Лилов, който има дабъл-дабъл от 27 точки и 10 борби. На ниво бе и Кирил Райков с 26 точки и 13 борби. Ценко Наков отбеляза 13 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧАВДАР ТРОЯН - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - МЪЖЕ

 

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Чавдар Троян, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи