Нова загуба за Берое Стара Загора в Адриатическата лига


Нова загуба за Берое Стара Загора в Адриатическата лига
(сн. lap.bg)
22-11-2017 19:48 | BGbasket.com

Берое Стара Загора записа нова загуба в Адриатическата лига. Пред собствена публика тимът отстъпи на хърватския Трешневка 2009 със 72-86. С изключение на началните минути, домакините бяха догонващи през целия мач и въпреки опитите си, не успяха да направят обрат.

 

В този двубой дебют направиха и трите американки, които бяха привлечени наскоро, но и те не бяха достатъчни за успех в мача. Поражението бе четвърто за българския тим в надпреварата, като той има и две победи.

 

Началото на срещата бе сравнително равностойно, като след десет минути игра гостите водеха с 24-20. Трешневка 2009 обаче изигра много силна втора четвърт, която спечели убедително, и на почивката се оттегли с комфортен аванс от 17 точки. След паузата баскетболистките на Таня Гатева показаха съвсем различно лице. Те стопиха разликата на 8 точки преди последната четвърт и върнаха интригата в мача. До края обаче Берое Стара Загора нямаше сили за обрат и загуби срещата.

 

Две от американките бяха най-резултатни за домакините, като те завършиха с дабъл-дабъл. Тиара Банкс вкара 24 точки и овладя 13 борби, докато Бритни Райт завърши с 21 точки и 10 борби.


За Трешневка 2009 Анджела Катавич завърши с 27 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА - ТРЕШНЕВКА 2009

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи