Финландия удари националите с 14 тройки в Ботевград


Финландия удари националите с 14 тройки в Ботевград
(сн. lap.bg)
24-11-2017 20:54 | BGbasket.com

Националният отбор на България претърпя загуба с 80-82 от Финландия в първия си мач от квалификациите за световното първенство през 2019 година в Китай. Баскетболистите на Любомир Минчев бяха домакини в почти пълната зала „Арена Ботевград“ и дадоха всичко от себе си, борейки се до края, но получиха 14 тройки. Следващият мач на тима ни в група F от квалификациите е гостуване на Исландия в понеделник.

 

Отборите започнаха мача равностойно и през цялата първа четвърт никой от тях не успя да натрупа преднина. Националите ни водеха през почти цялата й продължителност, но разликата не надвишаваше 2-3 точки. Темпото се запази дълго през третата част, като най-голямата разлика в мача беше 5 точки, а в последните три минути от полувремето Финландия взе водачеството за 39-36 на почивката.

 

Второто полувреме започна ужасно за отбора ни. Той получи две бързи поредни тройки, а след несполучливи нападения съперникът успя да натрупа по-голяма преднина, която стигна до 12 точки в средата на третата десетка. След още трудни минути нашите успяха да намалят изоставането си на 7 точки и да си оставят шанс за обрат в края.

 

В първите минути на заключителната четвърт националите ни се приближиха на 6 точки, но съперникът намираше отговор на всяко тяхно действие. Отборът ни не спря да се бори до края и при минута и половина до сирената се доближи на три точки при 77-80. При 52 секунди на таблото Александър Везенков беше фаулиран и от наказателната линия приближи отбора ни само на точка при 79-80. След грешка на Финландия в нападение тимът ни имаше атака, но хаотично нападение не доведе до кош и Джамар Уилсън бе фаулиран, за да направи разликата отново три точки. При 1.7 оставащи секунди Павел Маринов застана на наказателната линия, като вкара един наказателен удар, но бе отсъдено прекрачване на линията на Везенков и топката отново беше за финландците.

 

За отбора ни най-резултатен с 18 точки бе Станимир Маринов, а 16 и 7 борби записа Александър Везенков. С 15 точки и 5 борби се отчете Павел Маринов.

 

За Финландия Джамар Уилсън записа 20 точки, 7 асистенции и 5 борби, 18 добави Анти Канерво, а 14 наниза Шон Хъф. Отборът наниза 14 тройки при успеваемост 45%.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - ФИНЛАНДИЯ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО, ГРУПА F

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО, ГРУПА F

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Финландия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи